Тело Јосипа Кујунџића (59), за кога се претпоставља да је убио Суботичанку Јасну Матић (41), пронађено је код пруге у Верушићу.

Према још увек непотврђеним информацијама, Кујунџић и жртва су дуго били у емотивној вези, а недавно су прекинули да се виђају и она је имала другог партнера, што он, наводно, није могао да поднесе. Шта се кобне ноћи догодило, нажалост, нико са сигурношћу не може да тврди. Претпоставља се да ју је убио неким тупим предметом и оставио да искрвари на кућном прагу. За то време, њен садашњи партнер чекао ју је у кући и није могао ни да наслути каква трагедија се одиграва само неколико метара од капије.

- Заједно су радили у "Пиониру", знали смо да су заједно, али не и да имају проблема - кажу познаници. - Ко зна шта се десило. У сваком случају, две куће су завијене у црно.

ПРОЧИТАЈТЕ И:РАСВЕТЉЕНО УБИСТВО СУБОТИЧАНКЕ: Партнер убио Јасну, па себе


У Јаснином телефону пронађена је преписка са њим и последњи број са којим је имала разговор био је његов. Схвативши да му је полиција за петама, Кујунџић је узео ловачку пушку и отишао ка прузи, која је неколико стотина метара удаљена од његове куће у Верушићу. Тамо је хицем у главу пресудио себи. Претходно је написао опроштајно писмо у коме је само рекао "Тако је морало бити" и како његови наследници треба да се брину о имању.

Јосип пресудио себи на напуштеној прузи


- Знамо га цео живот као мирног човека, домаћина. Растао се од жене, која је са децом у граду, а он је на салашу живео сам - прича комшиница Анастазија Иванковић. - Не могу ни да помислим шта га је натерало да направи такву трагедију.

НА ОБДУКЦИЈИ

Кујунџић је иза себе оставио двоје деце, а Јасна једну ћерку. Тела виновника овог злочина из страсти још увек се налазе на обдукцији у Институту за судску медицину у Новом Саду.