ПОЛИЦИЈА је ухапсила и Суботичанина Алена Циглера (40), због сумње да је са Дер Чабом (38) 5. јануара ове године учествовао у убиству Небојше Марковића (37) на Бановом брду у Београду. Оперативна сазнања говоре да је Марковић убијен грешком, а да је мета био Александар Шарац (35), који живи спрат испод њега.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - УБИСТВО НА БАНОВОМ БРДУ: Деца не знају да им је отац мртав

Полиција је расписала потрагу за Чабом, али он још измиче потери. Циглера и Чабу, осим места живљења, везује и заједничка затворска прошлост, али и пријатељство. Сада се сумња да је Циглер био за воланом возила из ког је изашао убица (сумња се да је то Чаба) и пуцао у Марковића. Циглер је, иначе, у јавности познат под надимком човек-мачка и по спектакуларном бекству из суботичког затвора. Према непотврђеним информацијама, аутомобил је пронађен у Београду.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - УЗНЕМИРУЈУЋИ СНИМАК БРУТАЛНОГ УБИСТВА: Ликвидирали погрешног човека?

Циглер је из затвора изашао октобра 2018. На робији је провео више година, а одмалена је био у сукобу са законом. Из сваког казамата је покушавао да побегне. Иза решетака је провео више од 25 година. Починио je низ разбојништава, осуђиван је због више тешких кривичних дела, а имао је и обичај да зове полицајце и да им се руга и често им је измицао, све док није ухваћен и послат у затвор у Суботици.

Пријатељство са Чабом сада га је изгледа поново коштало слободе. Истрага о убиству Небојше Марковића, засада, обухватила је само њих двојицу. У овом тренутку, како се сумња, они и не знају ко је налогодавац. Очекује се да један од њих бар исприча ко их је ангажовао да за новац потегну оружје.

- Према неким подацима, Циглера је замолио Чаба да га повезе до Београда - наводи наш извор. - Он засада ћути и тврди да није знао шта ће овај да уради. Видећемо да ли ће да сарађује.

Ален Циглер / Снимак убице