БИЛО је језиво то гледати. Његови родитељи, Биљана и Славиша Козодера, који раде у истој пекари, молили су Радишу да то не чини. Претио је да му нико не прилази. У једном моменту је попио неколико гутљаја бензина, а потом се полио горивом из флаше. Онда је креснуо упаљач и постао жива буктиња. Један полицајац га је гасио голим рукама...

Овако очевици препричавају покушај самоубиства Радише Козодере (20), који се у понедељак увече полио бензином и запалио у кругу чачанске фирме "Понс", где је пре неколико дана добио отказ. Његово здравствено стање је тешко и он је, према речима лекара чачанске болнице, и даље витално угрожен. Због озбиљности повреда, Козодера је данас транспортован на Клинику за пластичну и реконструктивну хирургију у Звечанској улици у Београду.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
УЖАС У ЧАЧКУ: Запалио се пред родитељима после отказа у пекари

- Опекотине су захватиле око 55 одсто коже, урађена је примарна обрада опекотина и он је пребачен у Београд - сазнали смо у Општој болници у Чачку. - Реч је о озбиљним повредама, тако да не можемо ништа да прогнозирамо, али се надамо најбољем.

ОПОРАВАК - У овом тренутку за нас је најбитније да повређени буде ван животне опасности и да се опорави, а ми саосећамо и у сталном смо контакту са његовим родитељима, који су наши дугогодишњи радници - наводе из фирме "Понс".

Козодера је, у понедељак око 18 часова, дошао испред улаза у пекарско предузеће "Понс", у Улици Славка Крупежа. Претио је да ће да се запали. Носио је флашу напуњену бензином, а у руци је све време држао упаљач. Када је остварио своје претње, полицајац Борис Б. одмах му је притрчао и почео да гаси пламен противпожарним апаратом, али и голим рукама, па је задобио лакше опекотине. На место несреће одмах је дошла екипа Хитне помоћи, која је повређене превезла у Ургентни центар.

Козодерине колеге су нам потврдиле да је он пре неколико дана добио отказ у фирми и то због више пријава од радника да их је на послу малтретирао и да је био агресиван. Једног колегу је чак, како причају, гађао точкићем од колица за превоз робе, након чега је уследио отказ.

У познатој чачанској фирми данас нису желели много да коментаришу овај догађај, саопштавајући да су "од стране надлежних државних органа замољени да у интересу правилног утврђивања чињеница не дају никаква објашњења" о овом инциденту.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
НОВИ САД: Мокринчанин хтео да се запали