КАДА у селу живе хумани људи, дарежљиви донатори, вредни мајстори и координатор свих акција као што је председник МЗ и одборник у СО Србац Радојица Видовић, онда није чудо што је кућа за 44-годишњег незапосленог пољопривредног техничара и локалног песника Милоша Ожега буде сазидана од темеља до крова за само 16 дана.

- Све је почело када је на РТРС емитован интервју са Милошем, да би се истог дана јавио власник "Хидрокопа" Радислав Бајо Бабић родом из суседног села Разбој Лијевче и рекао да ће обезбедити сав грађевински материјал - каже Радојица Видовић.

Он додаје да су се потом јавили и Саша Поповић, руководилац РЈ "Електродистрибуција Лакташи" који је прихватио да обезбеди материјал и раднике за електроинсталације, а Веселко Стојковић из Лепенице код Српца, који живи у Немачкој, обећао је да ће набавити комплет столарију и купити сав намештај.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Јунаку са Кошара кућа од срца


На дан покривања куће, мештани су, како доликује обичајима, припремили заједнички ручак, а комшиница Драгана Ђакушић донела је велику торту са натписом: "Милоше сретно ти у новој кући".

Оваква пажња ганула је овог младог човека који је имао тешко детињство у сиромаштву са болесним родитељима. Завршио је основну школу у свом селу, Пољопривредну школу у Бањалуци, уписао Пољопривредни факултет и стао јер није имао пара, а када су му родитељи умрли остао је сам у трошној кућици старој 90 година.- Био сам одличан ђак, али слабог здравља, три пута сам оперисан, незапослен, а без пара човек није нигде пристао. Жеља за студирањем била је превелика, могућности никакве, па сам почео да падам у депресију - прича Милош. - Спас сам нашао у писању песама.