ПОЛИЦИЈА у Дервенти настоји да расветли својеврсну "кумовску мистерију", односно тајновити нестанак 43-годишње М.В., који је пријавио њен кум М. Б. (55), са којим је, према тврдњама добро упућених, задњих месеци била у љубавној вези, након што јој је у јануару преминуо супруг.

Очито је да је полиција пред деликатним случајем који има одлике и филмских сапуница са крајње неизвесним крајем.

Драгана Керкез, портпаролка ПУ Добој, потврдила је "Новостима" да је М. Б. 23. септембра дошао у полицијску станицу и пријавио да је нестала његова кума.

- Он је испричао да је последњи пут видео још 11. септембра када се удаљила од куће и од тада јој се губи сваки траг. Међутим, њен нестанак није пријавио нико од њених сродника или комшија, па још увек нисмо обелоданили њен нестанак. Ми смо, ипак, поступили и по тој пријави, па је уз обилазак терена, између осталог, ангажована и јединица за подршку - рекла је Керкезова.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НАСИЛНИКУ ОДРЕЂЕН ПРИТВОР: Младић (20) силовао старицу

Мештани Живиница, где је М. В. живела сама, док су посредством Центра за социјално њено троје деце дата на старање другима, потврдили су полицији да је нису дуже време виђали у селу.

Полицијска станица у којој је пријављен нестанак / Фото Н. Ђурић

Сазнајемо да је њен нестанак пријавио М. Б, који се, као венчани кум, према причама сељана, уцвељеној куми нашао при руци и помоћи након што је у јануару остала без супруга.

- Њихови познаници причају да је интензивно дружење прерасло у отворену љубавну везу. Често су виђани и како заједно пију. Долазило је и до свађа, јер је, наводно, кум почео интензивније да прогања куму - каже наш извор упућен у овај случај.