КРСНА слава општине Вишеград, Мала Госпојина, обележена је у суботу литургијом у Храму Рођења Пресвете Богородице, после чега је централним улицама прошла литија, све до Андрићграда, а у славској поворци био је велики број грађана. Такође, уочи Мале Госпојине одржана је свечана академија на којој су додељене повеље заслужним суграђанима. Поједина признања су додељена и постхумно за допринос развоју општине и очувању њеног угледа.


Прочитајте још: Дружење уз гулаш


Према речима начелника општине Вишеград Младена Ђуревића, овај град на Дрини је отворен за "све који желе да живе, стварају или инвестирају".

- Ово је скроман начин да се одужимо и захвалимо свима што су својим радом и залагањем допринели развоју Вишеграда - истакао је Ђуревић.


Прочитајте још: Вишеград бележи рекордну посету од око 5.000 туриста дневно


Осим што су захвалнице додељене заслужним суграђанима, представници општине Вишеград доделили су признање и Београђанину Војкану Крстићу, хуманитарцу који, према њиховим речима, "редовно посећује, помаже и унапређује општину на Дрини".

- Овај дан ћу посебно носити у срцу са жељом да у будућности градимо наше окружење како би било лепше и боље за живот - рекао је Крстић. - Следеће године овде планирам да оснујем предузеће и запослим омладину, јер су они будућност овог града. Иако сам из Београда, свестан сам да треба размишљати о улагању у мање средине, јер се и то захваљујући активним мерама Владе показало као исплатива инвестиција.