Модричани запослени на привременом раду у Швајцарској прикупили су средства за куповину санитетског возила за потребе Хитне службе модричког Дома здравља.

Возило у Модричу допремио је Борис Ђурић који је био један од првих људи у организацији ове хуманитарне акције у Швајцарској.

- У контакту са радницима хитне сужбе договорио сам се да кренемо у ову акцију. Поред нас модричана много је и Швајцараца који су помогли у куповини овог возила, Посебно бих напоменуо господина Бернасконија који је обећао још оваквих акција.

Возило је у одличном стању, само је потребно да се унутрашњост возила опреми потребним медицинским апаратима. Надам се да ће дуго користити хитној служби и пацијетима овог Дома здравља - нагласио је Ђурић.

Прочитајте још: ДОНАЦИЈА БОЛНИЦИ ЗA ХРOНИЧНУ ПСИХИJAТРИJУ У МОДРИЧИ: Опрема за лабораторијску дијагностику

Кључева од донираног возила преузео је Дарко Стефановић директор модричког Дома здравља оценивши да је возило добро дошло за Дом здравља у Модирчи.

- Ово возило искористиће се за превоз пацијената, олакшаће нам организацију транспорта пацијента до болнице у Добоју. Имамо три санитетска возила за хитан превоз, ово је четврто. Захваљујемо се свим добрим људима који су учестовали у овој хуманитарној акцији - рекао је Стефановић.

У модричком Дому здравља примарном здравственом заштитом обухвата је 30 хиљада становника Модриче и Вукосавља.Вид Благојевић