Министар просвјете и културе Републике Српске мр Наталија Тривић разговарала је са новоименованим резидентним представником Развојног програма Уједињених нација за БиХ (УНДП) Стелианом Недера о досадашњој сарадњи са УНДП-ом, као и плановима, приоритетима и могућностима за даљу сарадњу.


На састанку су представљени планови Министарства просвете и културе за унапређење образовног система у Републици Српској.


- Министар просвете и културе Републике Српске Наталија Тривић изјавила је данас да је неопходно направити искорак и градити школу у складу са трендовима развоја друштва.

Тривићева је у разговору са новоименованим резидентним представником УНДП-а у БиХ Стелијаном Недером нагласила да ће све школе у Српској бити опремљене потребном информатичком опремом како би могла бити спроведена планирана дигитализација уџбеника.

Она је указала на неопходност едукације кадра у новим компетенцијама за примену иновираних васпитнообразовних метода, саопштено је из Министарства просвете и културе Републике Српске.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Тривић: У септембру реформа образовања и више праксе


- Базираћемо се на иновиране наставне планове и програме, уџбенике са дигитализованим садржајима, те измењен приступ сазнавања који треба да се помери са концепције поучавања на концепцију учења, рекла је Тривићева.


Недера је представила главне правце деловања у наредном периоду и изразила спремност за наставак сарадње у области образовања.