Учесници Сабора Конфедерације синдиката Републике Српске затражили су данас састанке са свим представницима власти с циљем побољшања положаја и решавања нагомиланих проблема радника у Српској.

Са Сабора у Бањалуци, на коме је усвојена декларација Конфедерације синдиката, затражено је да се разговара и о заустављању одлива квалитетне радне снаге.

- Циљ је Српску учинити добрим местом за рад, живот и стварање, рекао је председник Конфедерације Жељко Тепавчевић и додао да ће о садржају декларације јавност бити упозната након обједињавања свих захтјева са прецизним роковима за њихову реализацију.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Наредне седмице колективни уговор за запослене у образовању

У саопштењу овог синдиката је поновљено да је на одржаном Сабору усаглашено да се Влади Српске, најодговорнијим институцијама, али и српском члану Председништва БиХ, упуте захтеви о унапређењу положаја и заустављању одлива радника из Републике Српске.
Потпредседник Конфедерације синдиката Божо Марић поручио је да је потребно извршити и реформу јавне управе, те је позвао све раднике из Српске да се синдикално организују и придруже тој организацији и Синдикату управе. - Синдикално организовање је ваше Уставом загарантовано право. Заједно смо јачи и имамо решење, рекао је Марић.

Сабору у Банском двору присуствовали су бројни синдикалци из свих сектора и радници из целе Српске, као и бројне званице из јавног живота.