МАРКО Станковић (22) из Бањалуке ухапшен је због сумње да је отео девојку Т. Т. (20), коју је, наочиглед више очевидаца, угурао у аутомобил "пасат" и одвезао километар даље, где их је полиција пронашла.

Све се одиграло око поноћи у бањалучком насељу Лазарево, а девојка и младић пронађени су у аутомобилу на паркингу код Тржног центра "Бинго".

Портпарол ПУ Бањалука Марија Маркановић каже да су грађани дојавили полицији да су уочили мушкарца како у Улици Ивана Косанчића насилно увлачи девојку у аутомобил "пасат", а потом одлази у непознатом правцу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - КАО У ФИЛМОВИМА: Мислили су да је у питању хидраулични сто, а онда је полиција остала у шоку (ФОТО+ВИДЕО)

- Благовременом реакцијом полицији недуго након примљене пријаве на паркингу у улици Бранка Поповића пронађен је спорни аутомобил и осумњичени М. С. је ухапшен због сумње да је починио кривично дело противправно лишење слободе - рекла је Маркановићева.

Она каже да је даљом истрагом утврђено да је осумњичени био у емотивној вези са жртвом.

- Насилно ју је увукао у аутомобил и одузео јој мобилни телефон и новац, с намером да је примора да наставе емотивну везу - рекла је Маркановићева.

Полиција је са целим случајем упознала ОЈТ у Бањалуци, које је наложило да се осумњичени Станковић након криминалистичке обраде пусти на слободу, и да се у редовној процедури против њега достави извештај за кривично дело противправно лишавање слободе.


ЗАБРАНА ПРИЛАСКА

У ПОЛИЦИЈИ сазнајемо да је након откривања целог случаја и хапшења Марка Станковића покренут поступак забране приласка осумњиченог бившој девојци.