НИКОЛА Шукало (74) из Бањалуке погинуо је, а четири особе су повређене у саобраћајној несрећи која се догодила у Пријаковцима, код Бањалуке, када је дошло до судара мотоцикла "хонда" и аутомобила "фијат пунто", који се потом запалио и у потпуности изгорео.

Прочитајте још: Шесторо повређених у несрећи код Илиџе

До несреће је дошло у суботу око 17.50 на магистралном путу Бањалука - Приједор. Шукало је био за воланом "пунта" у коме je повређенa и његова супруга Нада Шукало (70), те путнице Тања Шобот (72) и Љубинка Миловац (67), а повређен је и возач мотоцикла Зоран Мрђа (37), који је задобио лом руке и огуљотине.

Сви су задржани у Универзитетском клиничком центру Републике Српске на даљем лечењу.

Прочитајте још: Ауто ударио у камион, терет пао на возило, преминуо мушкарац

- Нада Шукало задобила је тешке опекотине које су захватиле 80 одсто телесне површине. Прикључена је на апарате за дисање и прогнозе су крајње неизвесне. Тања Шобот задобила је опекотине које су захватиле 30 одсто тела. Свесна је, самостално дише и засада је стабилизованог здравственог стања. Љубинки Миловац опечено је 20 одсто тела и она је стабилно - наводе у УКЦ РС.

ЈЕДВА СТАРТОВАО МОТОР Страдали Никола Шукало био је професор српског језика у ОШ "Иво Андрић" у Бањалуци, али је већ годинама у пензији. Његови познаници причају да у Пријаковцима има викендицу из које се враћао према граду. Пре несреће је једва покренуо "пунта". - Ауто није хтео да упали и више пута је покушавао да га стартује. Био је упоран и тек из четвртог пута је успео. Као да га је нешто упозоравало да не иде. Камо среће да није ни упалио - причају шокиране комшије.

Очевици причају да је до несреће дошло када је страдали Никола "фијатом" са локалног пута у Пријаковцима излазио на магистрални пут.

- Док се укључивао на магистралу великом брзином, наишао је мотоцикл који се закуцао у возачева врата. Од удара ауто се окренуло, а мотор је плануо. Ватра се проширила на возило које је изненада букнуло - причају очевици.

Они кажу да су путнице некако успеле кроз пламен да изађу на врата, а у помоћ им је притрчало више пролазника и возача који су се ту затекли. Нажалост, возача нису могли спасти.

- Више људи је притрчало са апаратима за гашење пожара, али ништа није помогло. Ватра је веома брзо прогутала и возача и возило. Било је страшно гледати како човек гори у ауту, а ништа не можеш да учиниш да му помогнеш - прича мештанин Пријаковаца, не желећи да му помињемо име.

Маја Ђаковић Видовић потврдила је да је у несрећи погинуо Никола Шукало, те да су повређене још четири особе, наводећи да се узроци несреће истражују.

- Увиђај је обавила дежурни тужилац Сања Гузијан и саобраћајна полиција. Наложена је истрага у циљу утврђивања свих околности под којима је дошло до трагедије. Наложена је и обдукција тела страдалог, која ће бити извршена у Заводу за судску медицину РС - каже Маја Ђаковић Видовић.