Председница Републике Српске Жељка Цвијановићсматра да се последњим дешавањима у вези са прислушкивањем медија у региону урушава поверење у рад Обавештајно-безбедносне агенције БиХ (ОБА) и истиче да није сагласна са било каквим мерама које излазе из оквира закона


Цвијановиц је рекла новинарима у Добоју да последња дешавања у вези са прислушкивањем урушавају поверење у рад Обавештајно-безбедносне агенције БиХ (ОБА)


Она је истакла да није сагласна са било каквим мерама које излазе из оквира закона,да се пишу, прописују, потписују којекакви налози, да се прислушкују политички противници, представници медија или било кодруги, а не прислушкују се они који представљају озбиљну безбедносну претњу по грађане, имовину, поредак и све друго, преноси РТРС.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Уценама хтели да ућуткају "Новости"


Председница РС је изјавила и да је очигледно да су агенцији приоритет медији и политичари из неке друге структуре у односу на њих у ОБА, а не оно што угрожава или може да угрози целу земљу.


"Постоји много показатеља који указују на то да, заправо, ми никада нисмо добили неку релевантну информацију као институција Републике Српске, али јесмо неке друге које се односе управо на овакве активности", рекла је Цвијановићева.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ДОДИК ИЗНЕО ШОКАНТНЕ ПОДАТКЕ: Сарајевска Обавештајно-безбедносна агенција прати и "Новости"


Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик упозорио је раније да ОБА прислушкује медије у БиХ и региону, наводеци да је 10. априла под бројем протокола 05/1-4-1547/19 у ОБА отворен налог за обраду медија.


Према Додиковим речима, у документу је наведено да се води обрада "Дневног аваза", РТРС-а, "Дневног листа", "Национала", "Вечерњих новости", "Вечерњег листа", "Курира" и "Информера", као и портала "Поскок" и "Дневно", наводи РТРС.