ПОСЛЕ прошлонедељне премијере историјске детективске серије "Тајна госпође Кирсанове" (радним данима у 18.20), Радио-телевизија Републике Српске обрадоваће гледаоце новим популарним насловима. Од понедељка до четвртка, почев од среде, 19. јуна, у 22.50, на програму је британска крими-драма "Лутер" са Идрисом Елбом у главној улози. С друге стране, љубитеље комедије обрадоваће вест да од суботе, 15. јуна, у 17.40 почиње прва сезона руског ситкома "Гранд Лион" у којем једну од улога тумачи и наш Милош Биковић.

Године 2010. британски глумац, продуцент и музичар Идрис Елба обукао је одело Џона Лутера, дисидентског детектива који ради за лондонску јединицу за тешке злочине. Узбудљиви трилер аутора Нила Кроса освојио је публику, престижни Златни глобус и друге награде, а прве четири сезоне серије са 16 епизода (најновији пети наставак премијерно је приказан 1. јануара ове године на Би-Би-Сију) стижу на РТРС усред недеље. Због оствареног великог успеха код публике, чак су се и Американци заинтересовали да направе своју верзију ове британске приче. Ево у чему је тајна: радња прати темпераментног, проницљивог и импулсивног полицајца Џона Лутера. Он је опсесиван, често насилан и потпуно предан послу. Учиниће баш све да ухвати злочинце и реши мистериозна убиства. Због тога његов приватни живот трпи и супруга Зое (Индира Варма) пада у загрљај другом, јер не може више да трпи његове опсесије случајевима на којима ради, док Лутер упознаје Алис Морган (Рут Вилсон). Њихов компликован однос набијен сексуалном тензијом постаје још замршенији кад Лутер схвати да је ова харизматична дама психопата и да је убила своје родитеље. Али он нема доказе за то...

Јунаци ситкома "Гранд Лион"


ПРОЧИТАЈТЕ И:Србофобија Енглеза дуга готово два века


Серија испуњена симпатичним досеткама и комичним заплетима "Гранд Лион" насмејаће вас до суза, кроз 21 епизоду! Реч је о наставку урнебесних ситкома "Кухиња" и "Хотел Елеон" у којима су Руси у пуном сјају показали смисао за хумор. Овог пута пратимо дешавања у хотелу "Гранд Лион" и Ксенију Завгороднију, амбициозну студенткињу Факултета за туризам, којој је највећа жеља да поседује хотел. Њен авантуристички дух често јој ствара неприлике и уваљује у опасне ситуације, због чега ова девојка одлучује да се из родног Барнаула пресели у Москву и запосли као рецепционерка у хотелу "Гранд Лион". Тамо је дочекују отац, нови ексцентрични газда, власница хотела Елеонора Андрејевна Галанова и њен нећак из Србије Павел Аркадијевић, кога тумачи Милош Биковић. У серији коју је режирао Димитри Грибанов играју и Украјинка Мила Сиватска, Александер Ликов, Јелена Ксенофонтова, Константин Белошапка и други.

"Уздизање машина"


"УЗДИЗАЊЕ МАШИНА"

ПЕТ година стар британски документарац "Уздизање машина", у режији Стјуарта Роуза, Грејама Стронга и Питера Гована, раставља највеће техонолошке проналаске на најситније делове и задире у њихову унутрашњост како би открио генијална открића скривена под њиховим оклопом. Уз помоћ савремене CGI анимације, од понедељка до четвртка у 14.10, кроз 10 епизода серије која почиње да се приказује у среду, 19. јуна, гледаоци ће завирити у срце најекстремнијих машина на свету - од највећег камиона и најбржег воза на свету до револуционарног теретног брода.