БРАЋА Миљан и Љубан Видовић, за којима је расписана међународна потерница због отмице Ненада Јаковљевића (45) из Бијељине, налазе се у Максима Горког (број познат редакцији) у Новом Саду.

То је у Окружном суду у Бањалуци рекао Предраг Јешурић, бранилац Драгана Церовца, коме се суди због сумње да је заједно са Видовићима учествовао у отмици.

Прочитајте још - Браћа кик-боскери оптужена да су киднаповали мушкарца због 16.000 марака

- Предлажем да се Видовићи саслушају као сведоци одбране, а будући да су недоступни правосуђу, можемо их саслушати путем видео-линка - рекао је Јешурић, наводећи тачну адресу на којој се налазе.

Судија Сњежана Кудрић је тај предлог одбила, уз образложење да је реч о саизвршиоцима. Томе се противио и републички тужилац Свјетланка Бијелић, која је навела да је од Србије затражено изручење браће Видовић и да се нада да ће томе бити удовољено. Иначе, Видовићи имају двојно држављанство - БиХ и Србије, за коју су освајали светске и европске медаље у кик-боксу.

"ПРАВНО НАСИЉЕ" АДВОКАТ Предраг Јешурић тврди да је његов клијент изложен правном насиљу, како суђењем тако и притварањем, с циљем да тужилаштво дође до браће Видовић: - Притвор му је продужен на основу тога што је тужитељка дезинформисала суд наводећи да је Церовац на снимку, а сви су видели да то није тачно. Мој клијент је изложен правном насиљу. Због свега ћу против тужитељке поднети представку ВСТС за незаконит рад.

Републичко тужилаштво РС терети Церовца, који је имао улогу возача, да је заједно с Видовићима 14. маја отео Јаковљевића. У оптужници се наводи да су га силом, претњом и батинама натерали да потпише уговор којим признаје дуг од 16.000 КМ Фикрети Мушановић, мајци боксера Ђорђа Томића, познатом по учешћу у "Паровима".

Тужилаштво је у судници у уторак приказало снимке с надзорних камера из теретане "Фалкон" и књижаре "Мојић" у Бијељини, где је сачињен спорни уговор о дуговању, али се Церовац на њима не види. Тужилаштво тврди да се види крај улазних врата на снимку из књижаре, док одбрана наводи да није могуће одредити о коме је реч. На снимку се виде жртва и Видовићи, као и младић чији је идентитет тужилаштву непознат. Занимљиво је да су, како је признала Бијелићева, у тужилаштву раније мислили да је то Церовац. Одбрана је појаснила да је то Душан Велетић, такође боксер, којег ће позвати као свог сведока.

Суђење прате многобројне контроверзе. Тако је отети Јаковљевић раније сведочио да Церовцу не замера ништа и да не тражи његово кривично гоњење, наводећи да га је чак бранио од Видовића. Већина доказа се односи на Видовиће. Од девет саслушаних сведока, нико, сем Јаковљевића, Церовца није поменуо. Он се већ седам месеци налази у притвору.