ХАЛА фирме "Нешо столарија", која се бави производњом столарије и намештаја, изгорела је у великом пожару, који је у среду избио у Зеленом Виру код Бањалуке.

Срећом, у пожару нико није повређен, али је материјална штета огромна и према речима власника Ненада Милинковића, процењује се на више од 500.000 КМ.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Prijepolje: Kolovrat u dimu, gorela fabrika Trenteks

Пожар је букнуо око 11.15, у хали у којој се налазио производни погон, а изгорела су три ЦНЦ строја, разне машине, као и готови производи, али и сировина.

- Пожар је највероватније настао из искре приликом резања шперплоче. Био сам ту, заједно са радницима. Када смо се вратили са паузе за ручак, приметили смо да се дими у једном од црева - прича Милинковић.

Он каже да су то црево одмах изнели и кренули према вентилацији, јер се по неком следу ствари на њој све дешава.

- По доласку, видели смо да гори једна врећа од вентилације. У том моменту ту врећу је пробио пламен, који је кренуо да се шири. Имали смо противпожарне апарате и покушавали одмах да угасимо пламен, али честице пиљевине почеле су да се разносе и ватра се проширила - каже Милинковић.

Он каже да се све десило веома брзо, и да се за свега 30 секунди пламен проширио по хали.

- Осим ПП апарата извукли смо и хидрантна црева и покушавали да угасимо пламен. Било нас је бар 20, али је све било узалудно. За минут и по ватра је већ досегла до крова хале и све се претворило у буктињу - прича Милинковић.

Према његовим речима, штета је огромна, већа од 500.000 КМ. Наводи да је део фирме био осигуран, али највећи проблем му представља то што ће бити потребно доста времена да се хала реновира и фирма врати у пуни капацитет, због чега ће претрпети и додатне губитке.

Иначе, у фирми је тренутно запослено 25 радника и некима од њих је то једини извор прихода.СПРЕЧЕНО ШИРЕЊЕ ВАТРЕ

У ГАШЕЊУ пожара учествовао је велики број ватрогасаца, који су се два сата борили с пламеном.

- На лицу места је било осам ватрогасних возила са посадама. Успели су да пожар ставе под контролу и спрече његово ширење на околне објекте - рекао је шеф Одсека цивилне заштите Младен Ћућун.