НА подручју Града Пожаревца, ПЕТ и алуминијумска амбалажа убудуће биће сакупљане од врата до врата, а онда отпремане на рециклажу. Овакву олакшицу грађани ће добити захваљујући пројекту "Комшије се помажу, амбалажу одлажу", који спроводе компаније "Кока-Кола ХБЦ Србија" и "Секопак", у сарадњи са локалним самоуправама. За почетак, меморандум о сарадњи потписан је у Пожаревцу, а исти пројекат спроводиће се и у Ваљеву.

За прикупљање амбалаже основано је осам социјалних предузећа у којима ће радити осам незапослених лица, по четири у оба града, који су на тај начин постали предузетници и тако себи обезбедили радна места.

- Грађани Пожаревца и Ваљева имаће могућност да правилно одлажу амбалажни отпад и очисте своју околину, али и да помогну комшијама из социјално осетљивих група да зараде за свој опстанак и опстанак своје породице - рекао је Светослав Атанасов, генерални директор компаније "Кока-Кола ХБЦ Србија".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ВЛАСНИК ГОСТИОНИЦЕ ГДЕ СУ СЕДЕЛИ ТИТО И ДРАЖА: Рат трајао четири године, а моја борба за кафану још траје


Градоначелник Бане Спасовић, истакао је да потписивање меморандума о сарадњи представља важан корак ка заштити животне средине, коју је град Пожаревац ставио у фокус свог деловања пре три године.

- Позивам све наше грађане да и они сарађују у овом пројекту и да и сами разврставају амбалажни отпад - апеловао је Спасовић.