Председник Србије Александар Вучић примио је у четвртак амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка, а о састанку ће, како се наводи у саопштењу, председник обавестити јавност у току дана.

Једна од тема састанка, наведено је, била је припрема радне посете председника Вучића Руској Федерацији 4. децембра и његовог разговора са председником Путином.

Биће то седамнаести сусрет двојице државника, а трећи ове године.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Србија поприште шпијунског рата: Откривамо позадину снимка руског агента који је дигао наше службе на ноге

"О свему осталом председник Вучић обавестиће јавност у току дана", наводи се у саопштењу Службе за сарадњу са медијима председника Републике.

Амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко није коментарисао садржај јутрошњег разговора са председником Александром Вучићем.

Покушај новинара Танјуга да, по његовом изласку из зграде Председништва, добије изјаву о чему је разговарао са председником Србије, Боцан-Харченко је игнорисао, само се насмешио и ушао у аутомобил.

Вучић и Боцан-Харченко састали су се јутрос око 9 сати у згради Генералног секретаријата председника Републике, а састанку је присуствовао и министар одбране Александар Вулин.

До сусрета је дошло у сред могуће обавештајне афере, чију позадину, по налогу председника Вучића, истражују српске безбедносне структуре.

Вучић је за данас поподне сазвао седницу Савета за националну безбедност.