Саветница председника Србије Александра Вучића, Сузана Васиљевић, открила је вечерас у емсији "Хит твит" до сада непознате детаље о његовом здравственом стању.

Говорећи, на самом почетку емисије о здравственом стању председника Вучића, Васиљевићева каже да је и сам схватио да се нешто озбиљно дешава.

- Толико је било лоше да је сам тражио да га одведу у болницу. Трчали смо по белом свету у најгорим стањима, али је и сам схватио у овом случају да нешто није у реду. Јутрос смо сазнали резултате анализа, а два дана је провео на апаратима. Надам се да ћемо превазићи ову скоро па трагедију – рекла је саветница председника.

Ситуација је, како каже, данас мало боља и нада се да ће председник почети мало више да слуша лекаре и узима терапију. Када је реч о морбидним коментарима појединаца, Васиљевићева каже:

- Не знам шта се десило да је ово друштво постало толико језиво. Већи део јавности је био искрено забринут, председник је добио велики број порука од светских предствника Макрона, Додика, премија Албаније, Борута Пахора... Надам се да је више гледао тај део Србије који је био искрено забринут – навела је она.


Када је реч о новинарском питању, прилично трапавом и агресивном, које се у делу јавности прогласило за узрок срчаних проблема председника Вучића, као и о изјави Југослава Ћосића ("уколико је председник Србије толико осетљив на професионална новинарска питања, можда не би требало да се бави тим послом"), Васиљевићева каже да би Југослава Ћосића требало да буде срамота.

- Да ли покушава да прикрије аферу, да подигне свој рејтинг давајући превелики значај својим новинарима, који, подсећам, долазе на наше конференције за штампу од првог дана, од 2012. године, не знам. На новинарска питања његове телевизије Вучић увек одговара. Да ли се то њима допало, не знам. Да ли је тим одговором матирао и Миодрага Совиља и онога ко га је послао да испровоцира председника – јесте. Вучић је одговарао и на питања Крика и на питања Инсајдера. Није проблем у тежини питања, већ у начину на који су постављена. То је оно што је било непримерено. Надам се да Совиљ не разговара тако са родитељима и да ће схватити да може да буде и независтан и добар новинар, чак и ако се примерено понаша – додала је она.

Лазар Лешњак каже да има статус узбуњивача и му није била намера да буде позната личност, већ само да јавност буде упозната са тиме шта је у стању да уради један функционер – навео је Лешњак.

Спасић је говорећи о ситуацији на Косову, истакао да Курти неће још дуго бити у политици.

Према његовим речима, власт на Косову неће бити формирана и следе нови избори.

ОДЛУКА ДА НЕ ИДЕ У ЗАГРЕБ ЈЕ ЗА ВУЧИЋА БИЛА ВЕОМА ТЕШКА

Васиљевић је рекла да је одлука Вучића да не иде у Загреб одлука одговорног државника.

Према њеним речима, породица Вучића је страдала у Другом светском рату од стране усташа и он сваки пут када доноси одлуку око Хрватске мора да потисне емоције и донесе државничку одлуку.

Она је додала да Вучић одлуку о томе донео у Женеви, оценивши да је то била једина исправна одлука.

Спасић је оценио да је Вучић оваквом одлуком показао да је једини прави државнику региону.

- Велика је ставАр бити позван на такве конференције, али неће ништа изгубити. Један део хрватској јавног мњења који је проусташки орјентисан, у Хрватској се не зна ко пије и ко плаћа, један од председничких кандидата хоће да прекопава Јасеновац - навео је Спасић.

Лешњак је, говорећи о атмосфери у Храватској, оценио да је нетрпељивост према Србима део предизбоне кампање, али и последица тога што је Србија променила политичку позицију.
Васиљевић је рекла да је Вучић супериоран у односу на намештена питања и сматра да нема питања на које не може да одговори.

- Совиљ је очигледно дошао не припремљен, није знао шта да пита тачно – додала је,она и оценила да је покушао да испровоцира реакцију председника Србије да,рефлексно одгурне телефон и да дође до контакта.

- Вучићу сам рекла да ја такве ствари, ако ћу бити саветник за медије, више нећу,дозволити. Такве ствари се не раде. Пробајте на да на ту удаљеност приђете,Макрону или неком другом председнику – навела је она.

Како је додала такве ситуације неће бити дозвољавати.

- Новинари ће моћи да поставе питање, али не да раде интервју на конференцији за,новинаре – додала је она и истакла да би највише волела да је Совиљ највећи,проблем и да би то била најбоља вест за Србију.

Васиљевић је навела да сви новинари имају исти третман на конференцијама за медије.

- Вучић воли да одговора на њихова питања јер на тај начин показује и колико су она бесмислена и колико су исполитизована - казала је она.

Лазар Лешњак је казао да му је нелогично да је Оља Бећковић први викенд након што је подигао узбуњивачку пријаву позвала Марка Бастаћа.

- Они политизују овај случај, а ја то не желим. Нити се ко у опозицији оградио,нити причао о томе – додао је Лешњак.

Божидар Спасић је оценио да се против Вучића води специјалан рат у којем је све дозвољено.

- Да се Вучић уплашио неког питања, неког Совиља. То је смешно - рекао је Спасић и додао да се ту види изостанак васпитања.

- Он је институција ове земље, а ви користите улични речник. Требало би да се,огласи његов уредник, удружења новинара...- навео је Спасић.

ЛЕШЊАК: БАСТАЋ МИ ЈЕ ПРЕТИО И РЕКАО ДА МОРАМ ДА ЋУТИМ

Лазар Лешњак каже да од првог дана размишља о безбедности породице.

- Твитер заједница у 90 одсто случајева сматра да сам уцењен. Не бавим се,политиком. Зашто бих био уцењем да притисакам Марка Бастаћа. Мени је савест,чиста, да ли они могу да се погледају у огледао – навео је Лешњак.

Како каже, скинуо је велико бреме и осећа се слободније.

Лешњак је навео да су му Бастаћ и (Андреј) Белингар претили да ћути јер ће имати велике проблеме и он и његов породица.

Како је додао, не би узео Бастаћа за кума да је знао да је таква особа. Лешњак је рекао да Бастаћ није био такав док није дошао на позицију председника општине Стари град.

Лешњак је рекао да се људи распитују где је и да му није пријатно.

Спасић ја каже да је ово велики скандал јер Бастаћ није члан земунског клана, него политичар, председник једне општине, а прави приватне затворе у центру Београда.

- Када им је омогућено да преузму власт, почели су мафијашки да се понашају - додао је Спасић и изразио уверење да ће државни апарат сачувати Лешњака, иако јсе на њега врши притисак.

Васиљевић каже да је језива сатанизаијца Лешњака на Твитеру.

- Криминал је криминал и морате да се оградите. Требало је да пустимо на Твитер информацију: "претучен Бастаћев кум" без детаља. Да видимо каква би рекација била - навела је Васиљевић.

Спасић каже да је ово хапшење велики успех српске полиције.

- Србија је пуна тих малих Ескобара - рекао је Спасић и нагласио да српској полицији треба одати признање за овакав успех.

Васиљевић је нагласила да држава много новца улаже и у полицију и у војску јер је то начин да се одржи безбедност у земљи и да се контролишу токови новца.

- Битно је да људи виде труд и рад и полиције и државе да се стане на пут оваквом стварима - истакла је она.

Лешњак сматра да свака локална заједница мора да препозна проблеме, те да је њихово ангажовање један од начина борбе.

- Да ли су мештани Старог града желели позиве на линч када су гласали 2016. године за Бастаћа? - рекао је Лешњак.

СПАСИЋ: НЕ МОЖЕТЕ ДА УТИЧЕТЕ НА ЈЕДНУ ИНСТИТУЦИЈУ КОЈА СЕ ЗОВЕ ЗДРАВКО ЧОЛИЋ

Говорећи о притисцима, којима је Здравко Чолић изложен, Спасић је рекао да је он институција и да то на њега не утиче.

- Не можете нападати институцију и човека који се зове Здравко Чолић. Пустите људе да се баве својим послом, а ви се бавите својим - навела је Васиљевић.

Лешњак сматра да се нападима на Чолића дају аутоголови.

- Не могу да верујем да људи себи дозвољавају да напишу Бајаги - "Запамтићемо ти ово!". Јеремић је Аци Лукаси написао "Горећеш у паклу!" јер је наступао на митингу СНС. Немојмо бити толико лицемерни - навео је Лешњак.