НОВИ САД - СРПСКА напредна странка обележава вечерас 11. годишњицу од оснивања, свечаношћу у Новом Саду, у присуству руководства странке, великог броја чланова и симпатизера странке из целе Србије.

У слављеничкој атмосфери, уз заставе Србије и СНС, у новосадском Спенсу се, према проценама, окупило више од 10.000 људи, а неколико хиљада остало је испред хале, који ће пратити свечаност преко видео-бима.

Њима се пре почетка свечаности обратио председник Александар Вучић.

Лидер Српске напредне странке поручио је да су пред Србијом важне године, важније од оних кроз које је земља прошла, а члановима СНС да треба да буду свесни постигнутих резултата, да се не плаше изазова и да наставе да се боре за напредак Србије.

"Пред нама су важне године, рекао бих важније од оних кроз које смо зајединчки успели да прођемо, и то са добрим резултатима", рекао је Вучић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - СНС обележила славу: Ми смо странка обичних људи

Вучић је истакао да се политика увек тицала људи, јер од нема ништа важније од људи.

"Мени је најважније да људи разумеју да се ви и ја бавимо овим послом, не због себе или бар не због материјалног благостања, функције, мандата или власти, посебо не уколико би нам кућа била срушена и разорена, какву су нам је оставили 2012. године. Јер, зашто би неко желео да влада нечим што је личило на готово разрушени Чернобиљ, бити капетан на броду који тоне?", рекао је Вучић.

Суштина није у власти и лидерству, већ у визији о успешној земљи и напорима да се тај сан оствари.

фото Д.Дозет


"Сањао сам не 11 година странке и седам година власти, већ путеве и пруге. Путеве које нисмо имали ни кроз Грделицу, ни кроз Сићевачку клисуру, о којима смо маштали да нас доведу до Чачка, Ужица, Залтибора, Таре, Копаоника... Који ће сутра да нас воде од Новог Сада, преко Руме до Шапца и Зворника... Сањао сам и градилишта, јер сам возио кроз пуште рушевине", рекао је Вучић.

Сањао је, каже, Србију каква може да буде и каква данас почиње да постоји.


фото Д.Дозет

Честитајући чланству крсну славу, као и грађанима, уз жељу да је у здрављу и весељу дочекају идуће године, Вучић је рекао да за то време треба много да се уради и да грађани живе боље.

Осврнуо се и на велики број грађана који су остали испред Спенса, рекавши да је требало да се скуп, можда, одржи напољу, а не унутра.

"Можда је то и боље због још једног разлога, али сам сам крив, и вечерас ћете видити да у првим редовима седе обични људи. Тражио сам да од трећег реда иду функционери. То сам тражио јер и данас не посвећујемо довољно пажње грађанима", казао је он.фото Д.Дозет

Вучић је истакао да је његова замерка најбољој странци уз земљи што не води довољно рачуна о обичним члановима.

"Морамо много више са обичним људима да разговарамо, а не да јуримо функционере од једних до других врата. Треба да помажемо грађанима, а не себи. У томе се разликовала странка", нагласио је он.


фото Д.Дозет

Лидер СНС поручио је вечерас и да је најважнији задатак партије у наредном периоду да се младима омогући "српски сан".

"Треба да им омогућимо да имају стан и аутомобил, а не да расипамо нашу децу по целом свету, а и да молимо оне који су напустили Србију да се врате. Морамо да се боримо за те услове", подвукао је он.

Истакао је да је за то потребна енергија свих чланова.

"Имаћемо у марту или априлу изборе. Време је да победимо убедљивије него раније, да покажемо да Србија има снаге и вере у сопствену будућост", нагласио је Вучић.

Рекао је да је важно да се чланови не опуштају и да функционери покажу да им је интерес народа изнад света.

"Треба да се боримо за народ и склонимо из наших редова оне који се боре за себе, а не народ", истакао је Вучић.


НЕЋЕ НЕКО ДРУГИ ДА ОДЛУЧУЈЕ О БУДУЋНОСТИ СРБИЈЕ ВЕЋ НАРОД И РУКОВОДСТВО

Александар Вучић изјавио је и да је битан српски интерес те да неће други одлучивати о будућности Србије, већ народ и руководство. Он је рекао да много тога треба да се уради, али да не треба очекивати да неко други решава проблеме у Србији.

"Увек се очекивало помоћи ће нам Америка, Европљани, Руси. Људи ја знам да је најнепопуларније и да нико не жели да чује да ћемо ми сами да се ослонимо на своје снаге... Немамо моћног заштитинка, имамо само себе, морамо да бринемо сами о својој земљи сами да независно доносимо своје одлуке", истакао је Вучић.


фото Д.Дозет


Он је казао да Србија треба да гради пријатељства, да јача своју војску која ће бити у стању да је брани и да јача своју полицију.

"Неће нам Американци бранити да нам Руси буду пријатељи, нити Исток да нам Европљани буду пријатељи. Ми ћемо да се боримо за српски интерес. Србија је број једна и српски интерес и ништа друго није важно", истакао је Вучић што је пропраћено аплаузом.

Како је додао Србија ће потписивати уговоре са ким хоће, да би обезбедили више посла за грађане, а на изборима ће питати народ да ли подржава такву политику, а не друге земље.

"Србија није више онако мала да би други одлучивали у име њеног народа и руковдоства. Србија ће сама да доноси одлуке о својој будућности", рекао је Вучић.

Годишњица СНС-а је у знаку "дигиталне будућности Србије", што је и неколико недеља раније најављено кроз промотивне спотове странке, а скуп носи назив "11 година напретка".

Међу присустнима у Спенсу су и премијерка Ана Брнабић, одскора чланица СНС, председница Скупштине Србије Маја Гојковић, министри у Влади Србије, председник Покрајинске владе Игор Мировић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић...

СНС је од освнивања до данас постала најјача политичка снага у Србији, која сада броји више од 730.000 чланова.