Предизборна кампања на Косову и Метохији води се под незапамценим притисцима и застрашивањем српског народа, рекао је помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

Он је присуствовао предизборном скупу у Лепосавићу, након чега је косовска полиција и од њега тражила да напусти Кососво и Метохију.

Забрана уласка на Косово и Метохију и претња хапшењем представницима Канцеларије за КиМ је притисак са којим се свакодневно суоцава српски народ на КиМ, рекао је Петковић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - SRPSKA LISTA KAŽNjENA SA 30.000 EVRA: Prištinskom CIK-u smeta predstavljanje Kosmeta kao dela Srbije

"Када сам већ добијао претње да цу бити ухапшен обилазио сам места где у албанском окружењу живе малобројни Срби. И код њих се осеца жива вера и повезаност са срском државом", рекао је Петковић за РТС-а.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  Rakić: Nas neće kupiti za šaku dolara

Ситуација је веома напета недељу дана до избора на КиМ јер Приштина на све нацине покушава да изврши притисак на Српску листу и застраши српски народ.

"То што је запаљена куца у Клини у Метохији где су српслки повратници је идеја да се спали у корену свака намера о повратку. Једини нацин да се настави политика председника Александра Вуцица, пре свега у инвестиционом погледу, је да победи Српска листа и освоји свих десет загарантованих мандата", указао је Петковић.