Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке (СНС) и директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић осудио је као "бесмислене" тврдње једног од лидера опозиције Вука Јеремића да ће председник Србије Александар Вучић признати самопроглашену независност Косова.


"Вук Јеремић и његов шеф Драган Ђилас су гангстерски дуо који непрестано покушава да скрене пажњу са својих лоповлука и малверзација измишљањем афера и блаћењем званичника Владе Србије, по принципу 'лопов виче држите лопова'", навео је Ђурић у саопштењу за јавност.


Он је оценио да је реч о политици "упирања прста у поштене и одговорне људе, како би пажња јавности била скренута са њихових непочинстава", што је "очајнички покушај лоботоморања јавности како би се заборавило све што је гангстерски дуо Јеремић-Ђилас чинио".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ђурић: Тачијево понашање представља шамар Србији и Европи


"Пренемагање Јеремића над проблемом Косова и Метохије и бесмислене тврдње да ће председник Вучић признати самопроглашену независност Косова, јесте подлачко прање руку од одговорности за чињеницу да су земљу оставили мањом, сиромашнијом и војно, економски и политички слабијом него када су је преузели, и да је у њихово време Србија претрпела најстрашније ударце по питању КиМ, од поглашења независности, признања од стране преко 100 земаља, до успостављања граница на Јарињу и Брњаку и наметања Србима косовских докумената због чега им Приштина и данас ускраћује право гласа", навео је Ђурић.


Он је навео да се Србија данас свим силама труди да на међународном плану изађе из живог блата у којем је оставила власт Јеремића и Ђиласа, а они се и данас труде да је загњуре што дубље, не обазирући се на српске државне и националне интересе, као што то никада нису ни чинили.


"Јеремић је тужан пример промашеног и заблуделог човека, овисника од моћи и луксуза, али грађани знају с ким имају посла, и никада више никога неће преварити ни својим лажним правдољубљем, ни својом лажном бригом за Косово и Метохију", закључио је Ђурић.