ПОСЛЕ 23 године напустио сам ДС и прешао у СНС, јер желим да будем у странци чији председник Александар Вучић првенствено води рачуна о државним и националним интересима, а не о својим или пак интересима својих сарадника, и притом истерује из странке људе који другачије мисле. Овим речима, у новосадском Одбору СНС, доскорашњи посланик ДС у Скупштини Војводине и одборник у СО Рума Ненад Боровић у уторак је образложио одлуку да напусти демократе. Њему су добродошлицу међу напредњаке пожелели Дамир Зобеница, члан Председништва СНС, и Слађан Манчић, председник СО Рума.

- Нећу више да будем у ДС који политиком назива свакодневно пренемагање и избегавање да на било које важно државно и друштвено питање заузме дефинисан став - рекао је Боровић, и додао да се и раније супротстављао политици Драгана Ђиласа, који је ту странку потпуно упропастио лошим финансијским потезима и тешким злоупотребима.

Прочитајте још - Гурају Бошка у врх листе

Боровић је пре два месеца био искључен из ДС због одлуке да прекине бојкот и учествује у раду покрајинског парламента и румљанске скупштине, али је то искључење повучено из процедуралних разлога. Кап је, по Боровићевим речима, прелила чашу минулог викенда када је на Главном одбору странке, у својству члана Радног тела које је имало задатак да истражи проневеру страначког новца, покушао да покрене ту проблематику. Није му дата реч.