Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је Небојша Стефановић, као један од најефикаснијих људи у Влади, постављен на чело радне групе за сарадњу са ОЕБС-ом око изборног процеса, како би ефикасношћу и одговорношћу допринео и добрим резултатима пред изборе.


"Стефановић је прави човек на правом месту", рекла је Брнабић у Влади Србије након што је представљен програм Мастер 4.0, а одговарајући на питање новинара зашто Стефановић треба да буде на челу радне групе која ради на побољшању изборних услова.


"Према мом мишљењу, Стефановић је један од најефикаснијих људи у Влади, он је одговоран, озбиљан, ефикасан. Водио је и радну групу за скидање Србије са листе за појачани надзор ФАТФ и ми смо земља која је најбриже у историји ФАТФ скинута са те листе", рекла је Брнабић.


Прочитајте још: ВЛАДА СРБИЈЕ ФОРМИРАЛА РАДНУ ГРУПУ: Стефановић задужен за изборне услове


Према речима председнице владе, Стефановић својом ефикасношцу и прагматичношћу може да помогне и влади и канцеларији ОЕБС за демократске институције и људска права (ОДИХР) и свакако и онда имамо добре резултате у овом времену пре избора.


Стефановић је, како је додала и потпредседник владе, један од челних људи највеће странке која је окосница и владе.


Радна група на чијем челу је министар Стефановић, формирана је на захтев ОДИХР-а, рекла је Брнабић и додала да сарадња са ОДИХР-ом постоји од 2017. године у оквиру програма побољшања изборних услова на западном Балкану.


Како је додала, радна група ће кооридинрати рад између Владе, институција јавне урпаве и ОДИХР-а.