Указујући да Српска листа има апсолутну подршку Срба са КиМ, Горан Ракић председник Српске листе опоменуо је у средуда је управо уочи предстојећих парламентарних избора на Космету, када су како је указао, интензивнији напади на Србе, то јединство неопходно како би се српски народ сачувао на овим просторима.


Наиме, приликом полагања камена темељца за изградњу станова за социјално станове у Грачаници, председник Ракић је нагласио да је период уочи косовских избора посебно ризичан за безбедност Срба на КиМ због запаљиве реторике политичара из Приштине, а која утиче на безбедносну ситуацију на терену.


Прочитајте још: Ђурић: На изборе на Космету изаћи јединствено


- Увек када имамо запаљиве изјаве од политичара из Приштине то се одрази на терену и по правили значи напад на Србе. На жалост јасно је да је живот Срба јужно од реке Ибар далеко тежи од живота Срба на северу покрајине и упрао зато не смемо дозволити било какве просторне или било које друге поделе већ јединством морамо утицати на опстанак и останак на овим просторима - рекао је Ракић новинарима и додао да ће се Српска листа залагатида сачува интересе и обезбеди бољу будућност српског народана простору КиМ.