Мислим да Хрватска пре свега има проблем са Александром Вучићем зато што је председник своје земље, који мисли својом главом и који се бори за националне интересе Републике Србије, изјавио је данас Танјугу потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, реагујући на саопштење Министарства иностраних и европских послова Хрватске.

"Не само што Александар Вучић није урадио ништа лоше, већ је напротив значајно помогао у унапређењу положаја хрватске националне мањине у Србији, што показује да они заправо не могу да прихвате председника Србије који неће бити само пуки извршилац онога што Хрватска каже и неће само климати главом на свако њихово саопштење", рекао је Стефановић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Лицемерно залагање за права Хрвата док Србе туку, јер гледају Звезду

Он подсећа да смо, нажалост, "имали и претходне владе у Србији, које су сваки хрватски став и сваку њихову тврдњу дочекивали са потпуним фанатизмом и одушевљењем, те је очигледно да је Хрватска навикла на такво нешто".

"Данас имамо председника Србије, који се бори за своју земљу и за поштовање свих националних мањина у нашој земљи, али који неће да изврће историјске чињенице и хоће да говори о ономе што је истина. И мислим да је то суштина њиховог проблема" нагласио је Стефановић.

Хрватско министарство данас је у саопштењу оценило “као крајње неприхватљиву изјаву председника Србије Александра Вучића, којом оправдава оружану побуну против хрватских власти са циљем рушења уставноправног поретка почетком деведесетих година".