Забрињава повећано интересовање одређених лица и појединих обавештајних структура за децу председника Србије Александра Вучића, изјавио је потпредседник владе и министар полиције Небојша Стефановић и поручио да ће надлежне службе спречити да било ко угрози њихову безбедност.


"Боримо се да ниједно дете у Србји не сме да буде предмет било чије обраде и надзора или било какве лоше намере, а не дај Боже да им се учини неко зло", поручио је Стефановић одговарајући на питања новинара.


Како каже, и деца председника Србије имају право да задовољно, срећно и нормално живе и да им нико не прети и не угрожава њихову безбедност.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Вучић и без налога суда прислушкиван деценију и по


"Надлежне службе ће радити све што могу да спрече да било ко угрози њихову безбедност или да сматра да је дозовљно да се обрачунавају са било којим дететом у нашој земљи. Хоћу да сви знају у Србији да посебну пажњу посвећујемо деци и њиховој безбедности у школама и у саобраћају и на интернету... А, што се тиче деце председника водићемо рачуна да нико не посмисли да угрози њихову безбедност или да на било који нацицн врши опсервацију њиховог свакодневног живота, јер се ради о деци", нагласио је министар.


Стефановић је тим особама поручио да се "ману тих активности и да ће државни апарат умети на то да одговори".