Владимир Орлић, члан Председништва Српске напредне странке, огласио се саопштењем поводом изјаве Драгана Ђиласа.

Саопштење преносимо у целости:

Жути тајкун Драган Ђилас као да се труди да сваког дана пронађе нови начин да поручи: ја сам изнад свега и изнад свих, за мене ништа од закона не важи, за мене никаква правила не постоје, тај глупи и сенилни народ је у односу на мене потпуно безвредан, а таква је и сама држава Србија и све њене институције.

За умишљеног „лидера“ самопроглашене „елите“ који сматра да су сви дужни да му се поклоне, трпе његове увреде и шиканирање, ни главу не дижући док се он и његов картел несносно богате, сила којом располаже и милиони које је згрнуо током боравка на власти остају и данас једине „вредности“ које он признаје.

И зато се Ђилас не либи да тужи сопствену државу, исту ону са којом је „пословно сарађивао“ док је у њој био господар живота и смрти, а за шта његови дојучерашњи компањони данас отворено кажу: није то био никакав „бизнис“, већ обична бесомучна пљачка.

Али, незаситом Ђиласу очигледно никад није доста. Па још и врши притисак на државне органе, навикао да буде и тужилац и судија, да сам себи опрашта сва недела како би поново усмеравао стотине милиона евра на рачуне својих фирми, све по мери своје незајажљиве похлепе.

Неће успети, ни овај пут. Јер народ није глуп, шта год Ђилас мислио. Народу причу „нисам имао ништа пре политике, а сад сам још сиромашнији, јер имам само десетине милиона евра у некретнинама“ неће успети да прода. Мораће да се навикне да за њега данас важе иста правила као и за сваког другог, јер у Србији коју води Александар Вучић и Српска напредна странка закон важи за све, повлашћених нема, а одлучује једино народ. Том народу, који је жестоко унесрећио, и бахати Ђилас има да полаже рачуне.

А док се за то припрема, на новом путовању у иностранство, нека бар научи како му се зове „странка“. Може на овом свету свашта да се купи, па чак и неке „политичке странке“, али знање, политички кредибилитет и народно поверење у то не спадају. Крајње је време да бар толико Ђилас и његова умишљена „властела“ мултимилионера о туђем трошку - науче.