ГОТОВО 55 одсто бирача гласало би за СНС када би параламентарни избори били одржани у недељу - показало је истраживање које урадила агенције "Фактор плус".

Другу позицију заузео би опозициони Савез за Србију, који би, према анкети те агенције, добио подршку 11,8 одсто бирача, док тренутно трећепласирани социјалисти могу да рачунају на подршку 10,1 проценат грађана који би изашли на изборе. На цензус у овом моменту може да рачуна и Покрет слободних грађана, који се вратио у игру након избора Сергеја Трифуновића за новог лидера, и који има рејтинг 5,4 одсто.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Срби са КиМ кренули пешке за Београд на скуп Будућност Србије /Фото Видео/

Испод "црте" би остао СПАС Александра Шапића с подршком од 3,2 одсто гласова, као и Српска радикална странка са 3,1 одсто. Бољи резултат од њих, ако би наступили сами, према овој анкети, остварио би ПУПС - 3,5 одсто гласова.

Испод цензуса биле би и Демократска странка Србије са 2,9 одсто освојених гласова, Српска народна партија (СНП) са 2,3 одсто гласова, док би за неку другу странку гласало 3,2 одсто.

На парламентарне изборе, кад би се на биралишта ишло у недељу, изашло би 47 одсто бирача, а нешто мање од трећине бирачког тела (29 одсто) не би гласало. Остали још нису донели одлуку да ли би гласали на евентуалним изборима.

Истраживање је спроведено од 7. до 11. априла, а учествовало је 1.000 испитаника.