ПРИШТИНА - Весна Микић, члан Српске листе и недавно смењена заменица министра правде у привременим приштинским институцијама упутила је отворено писмо премијеру тзв. Косова Рамушу Харадинају и представницима међународне заједнице у којем истиче да је циљ њене смене да се из институција трајно уклоне легитимно изабрани представници Срба који размишљају својом главом.

Истовремено, Микићева у обраћању Харадинају истиче да одлука о њеном разрешењу због објаве на приватном ФБ налогу, поводом обележавања 20 година од НАТО агресије над њеном земљом и народом, говори заправо о негирању истине о узроку сукоба.

- Моје људско и демократско право као припаднице српског народа је да свакодневно, не само 24-ог марта, говорим о испланираном злочину почињеном од стране НАТО аллијансе над једном сувереном земљом без сагласности УН, супротно међународном праву. Неоправдана интервенција НАТО алијансе поводом интерног обрачуна између тада регуларне војске и полиције једне суверене земље са надирућим тероризмом албанских разуларених банди, однела је 2.500 недужних живота, претежно цивила, 6.000 рањених, и економски уназадила један мирољубив народ који је дао огроман допринос савезничким победама у прошлости - наводи између осталог Микићева у обраћању Харадинају и додаје да прави узрок разрешења, лежи у његовој отвореној намери да трајно уклони легитимно изабране представнике Срба који размишљају својом главом и који својим присуством у косовским институцијама не желе да буду само декор или икебана коју ћете показивати представницима МЗ како би приказали лажну мултиетничност и сраман привид демократије.

Прочитајте још - СРАМОТНА ОДЛУКА: Харадинају засметала осуда НАТО агресије, па сменио представницу српске листе


Микићева наглашава да такав потез Харадинаја осликава његову тенденцију да се окружи, како каже, подобним Србима који ће, како истиче, зарад личне егзистенције оћутати све увреде и неистине које износи свакодневно на рачун српског народа.

Истовремено, смењена заменица министра правде у косовској Влади обратила се и представницима међународне заједнице на Косову и Метохији поручивши им да је крајње време да се озбиљно запитају да ли је њихово затварање очију пред неправдом коју српски народ трпи на Косову и Метохији већ 20 година, у намери да се у 21. веку у срцу модерне Европе створи моноетничка држава са тенденцијом да своје аспирације прошири и на суседне земље и подршка оваквих и сличних одлука које су у најмању руку нехумане, антицивилизацијске и антидемократске, њихов основни циљ и разлог присуства на овој територији?


СМЕНА ЗБОГ ОБЈАВЕ

ПРЕМИЈЕР тзв. Косова Рамуш Храдинај сменио је Весну Микић након што је она на друштвеним мрежама поводом двадесете годишњице од НАТО агресије написала "да је над једном сувереном земљом која се деценију уназад борила против албанског тероризма у оквиру својих граница, извршен намерно планирани геноцид од стране НАТО алијансе".