Председник Србије Александар Вучић данас је у разговору са руководиоцем Федералне агенције Рошотрудничество Елеонором Митрофановом истакао да је посета председника Владимира Путина у јануару била један од најзначајнијих догађаја за односе Србије и Русије, као и да су њени резултати далекосежни, како на политичком, тако и на економском нивоу.

„Изузетно смо захвални на посвећености руских партнера у спровођењу и финансирању унутрашњег осликавања Храма Светог Саве у Београду“, рекао је Вучић и нагласио да је за уређење Храма Србија у петак, 22. марта, уплатила додатну помоћ у износу од десет милиона евра, као што је то учинила и 2018. године, саопштила је прес служба председника.

Руководилац Федералне агенције за послове Заједнице независних држава, сународника у иностранству и међународну хуманитарну сарадњу (Рошотрудничество) Елеонора Митрофанова истакла је да су духовне везе два народа основ за развој односа на свим нивоима.

Она је поздравила договор о потписивању Програма сарадње у области културе, образовања, науке, спорта и омладинске политике између влада Републике Србије и Руске Федерације за период 2019-2021, које је планирано за април ове године.

Председник Вучић је изразио наду да ће координација са руском страном бити још чвршћа и још једном захвалио на безрезервној подршци Руске Федерације поводом намера тзв. Косова да постане члан појединих међународних организација.

Он је посебно истакао захвалност Елеонори Митрофановој на њеном ангажовању и великом доприносу као амбасадор Руске Федерације у Унеско, када је спречено чланство самопроглашене државе Косово у овој међународној организацији, наводи се у саопштењу.