ПРИШТИНА - Посланици Српске листе у петак су накратко присуствовали седници косовске скупштине, како би убацили картице и спречили да им из процедуралних разлога буду одузети посланички мандати. Наиме, како се наводи у саопштењу посланици ове листе су тиме испунили своју формалну обавезу да не одсуствују са седница дуже од шест месеци.

Прочитајте још: ПОГЛЕДАЈТЕ: Слободан Петровић удара и пљује представника Српске листе (ВИДЕО)

- Наглашавамо да нама није стало до самих посланичких мандата, већ да смо, као носиоци демократски изражене воље српског народа на Косову и Метохији, дужни да спречимо да на наша места буду доведени "приватни Срби" Хашима Тачија и Рамуша Харадинаја. На тај начин спречили смо понављање сценарија по којем је на место министра пољопривреде доведена јавности непозната особа без икакве политичке тежине и упоришта у српском бирачком телу - наводи се у саопштењу Српске листе и додаје да су својим појављивањем на поменутој седници српски посланици спречили да српски посланички мандати буду додељени Слободану Петровићу“ човеку чији је највећи политички домет и достигнуће то што по Приштини насрће на Србе“.

Истовремено у саопштењу додаје се да е Српска листа наставити да се ванинституционално бори за остваривање српских права и заштиту наших националних интереса на КиМ, не правећи никакве тајне погодбе са људима који све отвореније и смелије прете опстанку Срба на овим просторима.