ПРИШТИНА - Премијер привремених косовских институција Рамуш Харадинај изјавио је да ће таксе од 100 одсто на увоз робе из Србије и БИХ остати на снази.

Он је говорећи о састанку са Хашимом Тачијем и председником косовске скупстине Кадријем Весељијем рекао да је тема разговора била платформа за дијалог с Београдом, преноси пристинска Газета експрес.

"У понедељак је договорено да је платформа спремна за представљање парламенту", рекао је Харадинај.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Весељи позвао Тачија и Харадинаја на хитан састанак; Амбасада САД потврдила - генерал отказао посету због такси

Упитан да прокоментарише отказивање посете америчког генерала Тимотија Ора Приштини, он је казао да не зна разлог, као и да није добио никакву званичну потврду о отказивању посете.

ХАРАДИНАЈ: НЕПРИЈАТЕЉ ЈЕ СВАКО КО ОТВОРИ ПИТАЊЕ ГРАНИЦЕ

Премијер привремених косовских институција Рамуш Харадинај изјавио је данас да питање корекције границе Косова одговара само руском председнику Владимиру Путину и да ће се свако ко отвори питање границе сматрати непријатељем албанског народа.

Он је то рекао у Дечанима где је разговарао са албанским породицама, преноси приштински Косовапрес.

Харадинај је поновио да таксе од 100 одсто на робу из Србије и БиХ неће бити укинуте док Београд не призна независност Косова и додао да таксе не ометају финални споразум са Београдом.