Председник Александар Вучић у клопу кампање "Будућност Србије" посетио је данас Панчево.

"Данас сам обилазио Јужни Банат сагледавао ситуацију и правио планове за будућност", рекао је председник Србије у Панчеву и додао:

"Колико сам срећан због онога што смо урадили, несрећан сам због онога што нисмо. Обилазећи Опово, Ковин, Белу Цркву увидео сам шта нисмо урадили, али сам видео и ствари које смо после много година успели да покренемо. Посебно сам поносан на то што ћемо у Панчеву отворити ЦТФ фабрику која ће донети много новца Панчеву и запослиће људе десетинама година унапред", рекао је Вучић окупљеним грађанима.

Прочитајте још - Вучић: Да повећамо запосленост у Јужнобанатском округу; Председник посетио фабрику "Утва" (ФОТО+ВИДЕО)

Вучић је истакао да грађани који раде неће да кажу да им је тешко.

"Само ми је једна рекла боље да имамо посао него да их немамо", навео је Вучић.

"Недостаје нам један погон у Опову, једна фабрика у Вршћу", рекао је он и додао да је укупно отворено 180 погона и додао да би волео да у наредне четири године буде отворено још 100 фабрика.

"Неки су бежали од проблема, а неки су трчали проблемима у сусрет. 2014. године суочили смо се банкротом, то смо морали да лечимо најтежим мерама, јер се рак не лечи аспирином", истакао је Вучић.

Како је додао, смањује се јавни дуг, да би деца могла да имају нормалну будућност и да им не оставимо дугове.

Каже да је у сваком месту које је посетио било бар неколико људи који су затражили помоћ око запослења.

"Како онда да будем задовољан? Онда знам да морамо да радимо још више! Неће ништа да буде лако! Није лако довести инвеститора!", нагласио је Вучић.

Фото: С. Ровчанин

Према његовим речима, немачка канцеларка Ангела Меркел му је рекла да је велики успех довести ЦТФ.

"Инвеститори морају да виде стабилност и одговорност, да долазе на сигурно тржиште, на место где су вредни радници, као овде у Панчеву, свака врста нестабилности угрожа наш пут у будућност", поручио је Вучић и подсетио да је Србија била шампион у инвестицијама у прошлој години у региону.

Фото: С. РовчанинДодао је да Србија смета многима у региону и њена независна позиција и да би многи и споља и изнутра да је сруше.

Председник каже да би многи Србији опет хтели да узму "црно испод нокта" и да то не смемо да дозволимо.

"Зашто мислите да би се неко споља радовао успесима Србије? Некима је драго, али многи желе да су успешнији од нас. Хрватска би желела већи економски раст и зато није случајно да Вучић смета", каже председник, подсећајући да је јуче у Грачаници било 19 људи на протестима, укључујући и службеника западне амбасаде. Он је запитао зашто се албански медији радују пропасти Александра Вучића."Да ли је то зато што је Вучић лош за Србе или зато што се бори за њих. Зато хвала нашем народу на Косову који нам даје подршку од 80 одсто, који зна ко их је отерао од Србије, зна ко је одцепио Црну Гору и ко се сада прави да ништа не зна и ко ништа није урадио да то спречи", каже Вучић, додајући да управо такви сада оптужују Вучића који покушава да поправи оно што је остало као највећа несрећа српском народу.

Каже да ће бити проблема око Косова, да неће говорити народу бајке, те да ће чекати повлачење такси.

"Ако их не укину, живећемо са тим и помагаћемо нашем народу, али никако нећемо дозволити да неко мисли да је Србија мала и безначајна. Србија има велики углед у свету, који се стиче поштовањем које се добија заштитом суверенитета и интереса Србије. Нећу да се додворавам, већ да радим за свој народ и земљу", каже Вучић.Подсећа да је 450 седница владе у време оних који би да се врате на власт, одржано телефонским путем.

"Данас има да се читају и проучавају материјали, те да се о њима гласа, а тада су одлуке доношене на телефонским седницама, а дневни ред је слат у амбасаде на одобрење. Поносан сам јер ниједан амбасадор сада не одређује политику Србије, већ то чини народ на изборима", каже председник.Подсећа да га оптужују да је Вучић крив што је скочила подршка Русији.

"Да ли тога треба да се стидимо? По амбасадама говоре да би увели санкције Русији, а ми кажемо да то нећемо да чинимо и кажемо да остајемо на европском путу. Дужни смо само Србији и никоме више", каже Вучић.

БРНАБИЋ: У СРБИЈИ НЕМА ВИШЕ ПОЛИТИКЕ ОД ДАНАС ДО СУТРА

Премијерка Србије Ана Брнабић поручила је вечерас на скупу у Панчеву, у оквиру кампање “Будућност Србије”, да се у Србији више не води политика од данас до сутра, као што ни грађани више не живе од данас до сутра, а да су промене које су до тога довеле почеле 2014. године, када је садашњи председник Србије Александар Вучић постао премијер.Брнабић је подсетила да је кампања на иницијативу председника "Будућност Србије" започела у Врању, где је на скупу грађанима Пчинског округа казала колико је до 2014. године земља била девастирана и колико су је згазили они који су до тада били на власти.

"Сваки дан могу да наводим примере колико их ништа није занимало, колико их није занимала, као ни грађани, колико их нису занимале болнице, школе, путеви, да ли млади одлазе и да ли породице имају будућност. Све је то почело да се мења када је Вучић постао премијер и када се видело да Србија може да побеђује и да се такмичи са најбољи, као и да има потенцијал да побеђује најбоље", казала је премијерка.Како је навела, постављењем камена темељца за изградњу јефтиних станова за припаднике снага безбедности у Нишу и Врању, садашња власт покаказала је да испуњава обећања.

Брнабић је истакла да опозиција која се представља као "алтернатива" садашњој власти у свом новом документу, који се зове "уговор са народом", не каже шта ће бити са Србијом, да ли их интересује Европска унија, шта ће бити са Косовом и Метохијом, нити како ће се Србија позиционирати у све компликованијим међународним односима.Каже да један део њих је одувек само интересовалао да се баве светским проблемима, а Србија је за њих била само једна станица и средство да дођу до свог циља, а Вучић им тада није био диктатор, већ су тражили његову подршку.

Други део те опозиције чине они које интересује само новац, којима је власт била полуга да дођу до богатства, казала је Брнабић и додала да трећи део чине они који сами себе називају љотићевцима, а који нису, нити знају шта је Србија.“То је лицемерје, бахатост, неодговорност”, истакла је Брнабић и додала да за садашњу власт никада ниједна ствар која је требало да се уради није била мала, те да се и она и председник Србије баве и најмањим стварима.

Председник се лично бави препарцијализацијом земљишта у Панчеву да би што пре дошли нови инвеститори и да би се обезбедило још барем једно радно место, навела је премијерка.

“Поносни смо што радимо за наше грађане, не постоји већа част од тога, желимо да видимо Србију која побеђује. Будућност Србије није политика линча, вешала нису слика Србије, увреде нису речника Србије, а претње нису манир. Будућност Србије је да радимо, стваримо, верујемо, побеђујемо, а то можемо само ако наставимо као до сада да дајемо све од себе и да радимо заједно”, закључила је Брнабић.


МИРОВИЋ: ПОЛИТИКА ЗАЈЕДНИШТВА

Председник Покрајинске владе Игор Мировић поручио је вечерас, на скупу у оквиру кампање "Будућност Србије", да политика заједништва и јединства, чији је најзначајнији представник председник Србије Александар Вучић, нема алтернативу и да представља будућност Србије, као и да даје резултате.

Мировић је рекао да су до 2016. године у Војводини на власти били они који су изазивали сукобе са владом на републичком нивоу и да је било потребно да се то промени и доведе нова енергија.
"Симбол те промене и победе је садашњи председник Србије. Останите овде, Србија је наша мајка, борићемо се заједно, уз ваша срца бићемо много снажнији", рекао је Мировић окупљенима на централном тргу у Панчеву.

Захвалио је грађанима на труду, раду, огромној вери и ентузијазму коју показују када подржавају Владу Србије, председника Вучића и њихова конкретна дела, која се могу видети на сваком кораку.

Најавио је да ће реконструкција Опште болнице у Панчеву бити завршена у марту и да ће Панчевци и становници Јужног Баната имати боље услове за лечење и здравствену негу.

Додао је и да ће ће бити обновљене све средње и основне школе у Јужнобанатском округу, као и домови здравља.

"Ми нећемо стати, ми ћемо у свим општинама имати конкретне пројекте. То је политика мира и сигурности за наше породице и за младе", рекао је Мировић.

Захвалио је грађанима на подршци и позвао их да подрже политику председника Србије, која је , каже, политика мира и сигурности, политика нових радних места и будућности.