Српска листа, странка која представља Србе на Косову и Метохији, оптужила је једну од бивших лидерки косовских Срба Раду Трајковић да убиство лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића жели да "искористи за личну промоцију и политичко лешинарење".

"Госпођа Рент-а-Рада са Савског венца (београдске општине), као портпарол косовских институција продаје причу како је она заинтересована за решавање овог злочина, а за живота никада није посетила Оливера у притвору нити се икада интересовала за његово здравље када је био у притвору и штрајковао глађу, или пак дошла да учествује на протестима које је својевремено породица Ивановић организовала уз подршку челника са севера Косова и Метохије, данас говори како верује својим пријатељима у Приштини када воде истрагу Оливеровог убиства", наводи се у саопштењу Српске листе.

Та странка оптужила је Трајковићеву да "им је веровала када се заједно с (Бернаром) Кушнером смејала на помен Жуте куће и трговину органима отетих Срба, или као што им је веровала када су Оливера без икаквог доказа држали у притвору".

"То што Рада на жетоне са Савског венца говори против севера Косова и Метохије само је наставак притисака Приштине другим средствима на једини део Космета у коме Срби слободно живе, а њен напад је пример цртања мете Србима и потпредседнику Српске листе Милану Радоичићу, али јој понављамо да то што нас напада неће бити разлог да Рада заради било коју политичку функцију, као што је навикла у прошлости", каже се у саопштењу.

"Ипак, због толике љубави и вере коју Рада има у косовске институције, просто се питамо зашто не живи у Приштини, зашто није плату добијала на тамошњем факултету, а не да ту плату узима, без дана рада, на Медицинском факултету у Косовској Митровици", додаје Српска листа.

Прочитајте још - Тужилаштво у Приштини спремно да проучи извештај Београда о убиству Оливера Ивановића

Радио Косово 2 пренео је изјаву Раде Трајковић да косовско тужилаштво ради много боље када је у питању истрага убиства Оливера Ивановића и да Тужилаштво и правосудни органи из Србије не сарадују са косовским институцијама на прави начин.

Она је рекла да су се Срби у Северној Митровици плашили да говоре о убиству Ивановића, што, према њој, указује да су се организатори атентата на Оливера Ивановица, налазили у том граду, а да су се у Приштини "осећали безбедније јер нису цуриле информације".