Председник Србије Александар Вучић састао се данас са председницом Владе Норвешке Ерном Солберг, са којом је разговарао о билатералним односима, економској сарадњи, европском путу Србије и ситуацији у региону.

Председник Вучић је истакао да су политички односи две земље добри и да представљају потврду обостране жеље за унапређењем политичког дијалога на највишем нивоу, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Србије.

Прочитајте још: Брнабић: Искорак у владавини права, има још посла

Он је истакао да је пуноправно чланство у ЕУ стратешки циљ Србије и захвалио на спремности Норвешке да помогне Србији својим искуствима у хармонизацији стандарда и прописа ЕУ, експертској и финансијској помоћи у реформском процесу.

Србија посебну захвалност дугује Норвешкој као једном од највећих билатералних донатора Србије.

"Имајући у виду добре политичке односе, надамо се да ће се у наредном периоду интензивирати привредна сарадња, као и да ће бити реализоване нове Норвешке инвестиције у Србији" , истакао је председник Вучић.

Он је истакао да је Србија посвећена одржавању мира и стабилности у региону и да управо због тога тежи постизању стварног компромиса у дијалогу са Приштином, али уз очување државних и националних интереса.

Председница Владе Солберг је нагласила да две земље имају добре, партнерске односе у политичком, економском и културном пољу и истакла да Норвешка пружа пуну подршку Србији на њеном европском путу, као и свим реформским процесима.