ДА деца не познају границе храбрости доказује и ова прича о неустрашивој 11-годишњи Ребеки Мункомбвеи из Зимбабвеа која је, како би спасила своју 9-годишњу пријатељицу Латоју Мувани, скочила крокодилу на леђа и 'ископала' му очи.

- Ми остали смо већ изашли из језера, а Латоја је још остала да се купа. У једном тренутку смо само чули како виче да јој нешто гризе руку. С обзиром на то да сам, од нас седморо, била најстарија тамо, осетила сам се дужном ускочити и помоћи пријатељици - испричала је Ребека за The Sunday Times.

Прочитајте још: Предатор као кућно маче: Снимљена најређа врста дивље мачке (ВИДЕО)

Ребека је без промишљања скочила у воду и села крокодилу на леђа. Убола га је у очи и тако је пустио њену пријатељицу те су обе успеле да отпливају натраг на обалу. Срећом, крокодил се повукао и није више никог напао. Захваљујући неизмерној храбрости своје пријатељице, из болнице су потврдили како је Латоја прошла с лакшим повредама на руци и бедру.

Њене повреде, истиче Латојин отац, нису озбиљне и ускоро ће бити отпуштена из болнице. Додаје како му још увек није јасно како је Ребека спасила његову ћерку од крокодила, али јој је, каже, бескрајно захвалан на томе.

(vecernji.hr)