Теми Милан и њен супруг Ричард, глумац серије "Ватерло Роуд" били су уништени сазнањем о озбиљној и необичној болести коју је Теми задобила. Наиме, њен тест на трудноћу је био позитиван, а касније се испоставило да није трудна, већ да је у питању тумор који личи и опонаша бебу у стомаку.

Радовали су се и били убеђени да ће ускоро постати родитељи, али након каснијег одласка у болницу, њихов живот се распршио на комаде. Ултразвук је открио да нема бебе, већ да је у питању опака и ретка болест хориокарцином, која расте у плаценти и која опонаша симптоме трудноће.

- Када сам била на ултразвуку након три месеца трудноће, установљено је да ембрион не расте - рекла је Теми Милан, а након детаљнијих прегледа лекари су до тада срећном пару морали да саопште ужасне вести - болује од хориокарцинома, упорног трофобластичног, врло ретког тумора.

Одмах је након прегледа у Универзитетској болници у Велсу, пре него што је пребачена у медицинску установу Черинг Крос у Лондону.

Због природе болести лекари нису могли да је оперишу, већ су је подвргли осцрпљујућој хемотерапији. Сваке неделље је у наредних осам месеци посећивала болницу и ишла на третман.

- Морала сам да прођем кроз то. Имала сам Ричардову пуну подршку, све време је био са мном - рекла је теми, пореклом и шкотског Дандија.

У тренутку дијагностиковања болести, била је на завршној години школовања за медицинску сестру на универзитету Јужни Велс.

Након болести је наставила студије, а недавно је дипломирала.

Тумора више нема, али ће анализе крви морати редовно да шаље у болницу и да одлази на превентивне прегледе, а Ричард и Теми планирају да у наредном периоду добију бебу.