Путници у авиону "Бритиш ервејза", који је полетео из Лондона, изненадили су се јутрос када су, уместо у немачки град Дизелдорф, слетели у шкотску престоницу Единбург.

Како објашњава Си-Ен-Ен, до грешке је дошло због нетачно поднетог плана лета, који је навео пилота и чланове посаде да помисле да треба да полете за Единбург.

Прочитајте још: ЛУДИЛО НА АЕРОДРОМУ! Скинуо се до голе коже и стао у ред да се укрца у авион! (ВИДЕО)

Путници су приметили да је дошло до грешке тек када је авион слетео и када су добили поруку "добродошли у Единбург", додаје Би-Би-Си.

Авион је касније одлетео за Дизелдорф, а из "Бритиш ервејза" наводе да сарађују са компанијом "WDL авиејшон" (WDL Авиатион) како би открили зашто је поднет погрешан план летења.

"WDL авиејшон" је управљала тим летом преко споразума о лизингу.

Прочитајте још: Пијани мушкарац тражио од машиновође да успори воз

"Бритиш ервејз" претпоставља да је до грешке дошло због авиона који је дан раније летео од Лондона до Единбурга и назад, односно да је неко у "WDL авиејшону" поновио исти план летења за наредни дан.

У саопштењу "Бритиш ервејза" наводи се да се компанија извинила путницима због инцидента и истиче да безбедност путника ни у једном тренутку није била угрожена.

Софи Кук (24), која сваке недеље путује од Лондона до Дизелдорфа због посла, рекла је да су сви помислили да се пилот шали, када је рекао да авион слеће у Единбург.

Она је додала да је пилот касније питао путнике да подигну руке ако желе да иду за Дизелдорф.

Сви су подигли руке, додала је Кук.

"Пилот је рекао да не зна како се то догодило. Он је рекао да се то никада раније није десило и да посада покусава да уради шта може", додала је Кук.