ЛОНДОН - Сингапур је четврту годину заредом задржао позицију најскупљег града на свету, а следе га Хонг Конг, Цирих, Токио и Осака, према полугодишњем истраживању агенције Економист интелиџенс јунит (ЕИУ).

Азијски градови су, у извештају о трошковима живота широм света за 2017. годину, заузели пет од првих шест места, што се приписује јачању јапанског јена.

На шестом месту је Сеул, а на седмом месту швајцарски град, Женева.

Париз је на осмом месту и најскупљи је град у еврозони и ЕУ, а иза њега је једини амерички представник, Њујорк, док је на десетом месту Копенхаген.

Трошкови живота су, према истраживању, најнижи у казахстанском Алматију, па затим у Лагосу, Бангалору, Карачију и Алжиру.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Сазнајте на ком је месту Београд на листи најскупљих градова света

Истраживање је обухватило 133 града широм света, као основа за истраживање је узет Њујорк, док су поређења трошкова вршена у 160 услуга и производа, укључујући храну, одећу и режије.

ЕИУ ову листу објављује сваких шест месеци, а подаци прикупљени у овом истраживању намењени су за израчунавање трошкова живота оних који желе променити место становања, као и за пословне путнике.