НАКОН понуде Месне индустрије "Браћа Пивац" за преузимање кондиторске компаније "Краш" по цени од 430 куна по акцији, на хрватској берзи је данас објављена понуда неименованог понуђача по цени од чак 1.050 куна. Понуда, која је готово два и по пута већа цена од оне коју је поднела месна индустрија "Браћа Пивац", се односи на 80.000 појединачних акција, што износи пет одсто укупног броја. Средства за ову трансакцију су већ депонована и сви акционари могу да продају акције, без било каквог удруживања.

Према добро обавештеним изворима и на основу дешавања у претходних месец дана, велика је вероватноћа да цену од 1050 куна нуди компанија "Kappa Star Limited", која је у претходном периоду стекла 23,97 акција "Краша". Куповином додатних акција, ова компанија би стекла 30 одсто акција, о чему се претходних дана доста говорило у јавности. Настављујући да акционарима нуди ову високу цену, даје се закључити да понуђач, уколико је у питању "Kappa Star Limited", има озбиљне намере када је ова компанија у питању.

Небојша Шарановић, власник "Kappa Star Limited" група, и даље је недоступан за било какав коментар на тему куповине акција "Краша" и дешавања на Загребачкој берзи.

Да подсетимо, Ханфа (Хрватска агенција за надзор финансијских услуга) је одобрила понуду "Браће Пивац" за преузимање загребачке компаније Краш, након што је Месна индустрија из Вргорца пред само затварање Загребачке берзе у уторак објавила понуду о преузимању. Имајући у виду да је неименовани понуђач понудио значајно већу цену акција, може се очекивати да ће доћи до нових промена у власничкој структури, те је могуће да ће "Kappa Star Limited" група постати већински акционар, тврде стручњаци.