ОФОРМЉЕНО је пет менторских парова који већ интензивно раде, а до сада се пријавило 15 менторки и 11 ментија. То су први резултати повезивања кроз бесплатну платформу е-менторинг програма коју је покренуло Удружење пословних жена Србије у оквиру пројекта "Буђење дигиталног предузетништва - од нових облика рањивости на тржишту рада до економски оснажених жена".

Менторке су искусне предузетнице, пословне жене из различитих сектора и високопрофесионалне менаџерке из земље и иностранства. Самим тим, области менторинга обухватају експертизе из најразличитијих области као што су: иновације и конкурентност са посебним фокусом на развој женских предузећа, анализе тржишта, покретање бизниса, креативне индустрије, тржишно позиционирање, развој бренда, развој интерних тимова, финансије и рачуноводство,консалтинг за спа и велнес програме, комуникаци, дигитална трансформација МСП...

Прочитајте још - Србија добила нове "жене змајеве"

Е-менторинг програм осмишљен је како би се повезале искусне предузетнице, пословне жене из различитих сектора и високопрофесионалне менаџерке из земље и иностранства, са предузетницама почетницама или женама којима је потребно менторство у избору и развоју каријере, како би напредовале професионално, уз врхунску стручну подршку. С обзиром на међународни карактер овог пројекта, менторинг је могућ на српском, као и на другим језицима (енглески, немачки, језици у региону, и др.).