Компанија П&О Порт Дубаи, која је у мају купила Луку Нови Сад за осам милиона евра, уложиће у то лучко предузеће око 29 милиона евра, изјавила је данас премијерка Ана Брнабић и додала да нови власник прво уложити у отварање терминала за међународни путнички саобраћај.

Уговор је потписан данас, тако да Порт Дубаи, која је, како каже Брнабић, озбиљна компанија, почиње с инвестирањем.

"За Новосађане и Војвођане је важно да тај уговор предвиђа обављање лучке делатности у теретној луци, али и терминал међународног путничког саобраћаја што ће бити прва инвестиција", рекла је Брнабић у интервјуу за РТВ Војводину и додала да то значи отварање Новог Сада и Војводине на један други начин.

ПРОЧИТАЈТ ЈОШ - Ulažu 30 miliona evra u dunavsko pristanište

Упитана како јој данас изгледа Нови Сад у односу на пре две-три године, Брнабић је рекла да тај град на најбољи начин осликава све потенцијале Србије и истакла да ће Нови Сад бити један од 10 центара изврсности у напредним технологијама које формира ЕУ, а да ће у Новом Саду то бити Институ Биосенс као европаски центар изврсности у дигиталној пољопривреди.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  Dubai stiže u Luku Novi Sad

"У сарадњи са ЕУ уложићемо 28 милиона евра у изградњу најмодерније зграде Института БиоСенс, а 14 милиона биће издвојено из буџета Србије", казала је Брнабић.

Она је подсетила и да је Нови Сад донео Србији две престижне титуле - Омладинске престонице Европе 2019. и Европске престонице културе 2021.