ИЗЛОЖБОМ у центру Пирота, компанија "Тигар тајерс" која послује под окриљем француског "Мишлена", по први пут је представила резултате рада и планове за ову годину. Посетиоци могу да виде поједине фазе производње и нове гуме за брдске вожње, пнеуматике за сва путничка, теретна и полутерена возила, као и оне који се производе за "олд тајмере".

Прочитајте још:
Пиротски "Тигар": Газда поштује запослене

- Циљ нам је да кажемо понешто о резултатима за прошлу и плановима за ову годину. Ове године планирамо да произведемо 20,7 милиона пнеуматика: путничких, полутеретних и гуме за двоточкаше, као и 4,7 милиона унутрашњих гума. Од тога ће само производња путничких гума бити око 13 милиона комада.- каже Игор Земит, директор "Тајерса".


Прочитајте још: ПРАВЕ ЧИЗМЕ ЗА ЛЕД И ВАТРУ: Како су пиротски гумари успели да постану главни обућари светских армија и ватрогасаца


Ово је у последњих 5 година, прва јавна презентација компаније која је у новембу прошле године исплатила готово највеће зараде у Србији. Презентацију је видело близу 4.000 запослених у четвртом по реду спрском извознику. У склопу представљања рада и резултата у клубу Војске Србије, приређена је и поставка ликовних остварења 28 радника који раде у овој фабрици. Прошлу годину "Тајерс" је завршио са око 400 милиона евра извоза. Традиционално сваге године ова "Мишленова" фабрика приређује и породични дан, када је обилазе чланови породице радника, али и други заинтересовани. Тога дана организују се разне радионице о безбедности, учешћу у саобраћају, пружању прве помоћи и слично.


Игор Земит директор Тигар тајерса“