Корисници UNIQA путног осигурања од данас ће, у случају изненадне болести или незгоде у иностранству на располагању имати и посебан Вибер број, преко кога ће из било ког дела света моћи да позову Центар за помоћ.


Активирањем нове услуге, UNIQA је постала прво и једино осигурање које клијентима омогућава да на овај начин пријаве штету насталу у иностранству.


Корисници нашег путног осигурања у току летње сезоне упуте око 3.500, а на нивоу године и више од 6.000 позива Центру у Србији. Највећи број је из Грчке, затим Црне Горе, Немачке и Египта, земаља у којима разговори са Србијом могу да стају и по неколико хиљада динара. Ови трошкови умеју да буду и далеко виши када је реч о далеким дестинацијама. Управо због тога се процењује да ће увођење Вибер броја корисницима донети значајне уштеде на телефонским позивима. Активацијом Вибер броја UNIQA жели да се постара да њени клијенти путују безбрижно, не размишљајући о трошковима пријаве евентуалне штете“, каже Гордана Букумирић, председница Извршног одбора UNIQA осигурања.


Уз инсталирану Вибер апликацију на мобилном телефону, таблету, рачунару или лап топу корисницима је потребан и приступ Интернету како би ступили у контакт са Центром за помоћ на овај начин. Вибер број доступан је са било које тачке на планети.


Уколико дође до изненадне болести или незгоде корисници могу да позову Центар за помоћ преко Вибер, али и фиксног броја телефона који им је и до сада био на располагању. Наши оператери доступни су 24 сата дневно седам дана у недељи, а разговори се одвијају на српском језику. Клијенти се након позива упућују до најближе здравствене установе, а UNIQA преузима обавезу директног плаћања болници, тако да пацијент нема никакве трошкове“, додаје Букумирићева.


UNIQA је лидер на пољу путног осигурања, и у овом сегменту је до сада издала више од милион полиса, док је на име 61.000 пријављених штета корисницима путног осигурања исплатила1,1 милијарду динара. Само у 2017. години UNIQA је осигурала више од 250.000 клијената.


Полисе путног осигурања могуће је купити преко вебшопа (www.uniqa.рс), у UNIQA пословницама широм Србије, филијалама Раиффеисен банке и партнерским туристичким агенцијама.(П.Р)