Министар одбране Србгије Александар Вулин састао се данас с министром спољних послова Индије Субрамањамом Џаишанкаром, након чега је са индијским амбасадором у Београду Субратом Батачарџијем потписао Споразум о сарадњи у области одбране између две земље.


Како је саопштило Министарство одбране, министри Вулин и Џаишанкар истакли су очекивање да ће потписани споразум допринети развоју и јачању свеукупне сарадње између две државе.


На састанку, министар Вулин је захвалио за принципијелну подршку коју Индија пружа територијалном интегритету и суверенитету Србије и њеним напорима да се мирним путем и дијалогом реше отворена питања на Косову и Метохији.


Прочитајте још: Вулин: Наши војници показали су изузетну обученост и знање


Он је истакао да је Србија у потпуности посвећена војној неутралности и опредељена за сарадњу с партнерима и на Истоку и на Западу, тако да ће сходно томе, Министарство одбране наставити да води балансирану политику и развија односе у области одбране са свим државама и међународним организацијама у складу с националним и спољнополитичким приоритетима.


Индијски министар спољних послова Џаишанкар захвалио је на срдачном пријему, рекавши да му је драго што се традиционално добри и пријатељски односи Србије и Индије заснивају на разумевању и обостраном уважавању.