Ректорка Иванка Поповић изјавила је да треба сачекати 22. новембар да Одбор за професионалну етику Универзитета у Београду донесе коначну одлуку о докторату Синише Малог, да су универзитет и академска заједница дужни да поштују ту одлуку, каква год буде била, и да жели да верује да ће тиме бити стављена тачка на то питање.

Ректорка је данас, на питање новинара да ли ће Малог промовисати у доктора наука уколико Одбор каже да докторат није плагијат, рекла да је то, према процедути, обавеза:

"Ми смо дужни да поштујемо одлуку стручног тела универзитета. Таква је процедура", рекла је Поповић новинарима у Ректорату.

Навела је да је јуче одржана консултативна седница Одбора за професионалну етику на којој је "контатовано стање, коју документацију поседује Одбор, шта још мора да се сачека да би могли да донесу коначно решење".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Мали: Све је политика, најважније је да докторат није плагијат

"Коначно решење се доноси на основу целокупне документацију коју имају од почетка до краја. Како ми је речено од стране правника, одлука која буде донета до 22. новембра је коначна и желим да верујем да је то крај", рекла је Поповић.

Додала је да није добро да се прејудицира "шта ће ко да ради у којој ситуацији".

"Нема потребе да правимо одређену тензију, да не би то било интерпретирано као вид притиска на било кога", рекла је Поповић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Nastavno-naučno veće FON: Doktorat Siniše Malog nije plagijat

У ректорату су, наиме, били и студенати из удружења "1 од 5 милиона", који су рекли да ће сачекати коначну одлуку Одбора за професионалну етику УБ, а ако не буде онаква какву они очекују, да ће поново блокирати Ректорат.

Студенти су изразили незадовољство што је Ректорат ангажовао ново, професионално обезбеђења.