Министар одбране Александар Вулин састао се данас са председавајућим Војном комитету НАТО ваздухопловним маршалом Стјуартом Пичом, који је у посети Србији. Састанку је присуствовао и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, саопштено је из Министарства одбране.

Како се наводи у саопштењу, теме састанка биле су сарадња НАТО-а са Србијом, с освртом на сарадњу са КФОР-ом, као и регионални безбедносни изазови.

Прочитајте још - Вучић са Пичом: Задовољан сам сарадњом са НАТО

"Министар одбране рекао је да је сарадња са НАТО-ом веома добра и истакао да таква сарадња под окриљем Програма 'Партнерство за мир' представља оптимални оквир наше сарадње. Према речима Вулина, промена намене и задатака 'Косовских снага безбедности' и формирање 'војске Косова' за Србију је апсолутно неприхватљиво и представља извор нестабилности у региону. Како је истакао, КФОР представља једини гарант безбедности на простору Косова и Метохије", наводи се у саопштењу.

Министар Вулин је истакао да је Србија војно неутрална и захвалио што НАТО поштује војну неутралност Србије.

Ваздухопловни маршал Пич изразио је задовољство сарадњом НАТО-а и Србије и додао да се она заснива на међусобно корисној сарадњи.