Пријава кандидата за други уписни круг на факултетима у Србији завршава се данас, а сутра и у четвртак кандидати ће полагати пријемни испит.

На великом броју факултета остало је доста слободних места самофинансирајућих, али и буџетских.На факултетима Универзитета у Београду места има за 955 буџетских студената и више од 2.200 на самофинансирању.

Највише слободних буџетских места остало је на Техничком факултету у Бору, Шумарском и Физичком факултету. На Техничком факултету у Бору од 240 буџетских и самофинансирајућих места остало непопуњено 183 места (149 буџетских и 34 самофинансирајућа).

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Drugi upisni rok od 2. septembra

Места има и за 238 студената на Шумарском факултету, док Физички факултет може да изда још 96 бруцошких индекса.

На Пољопривредном факултету за други уписни круг остало је 170 буџетских и 314 самофинансирајућих места. На Рударско-геолошком факултету остало је 102 буџетска и 57 самофинансирајућих места, а буџетских и самофинансирајућих места остало је и на Грађевинском, Технолошком факултету. Економски и Правни факултет индексе могу да издају у другом кругу само за самофинансирајуће студенте.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - UPIS NA FAKULTETE: Više indeksa nego brucoša

Прелиминарна листа другог уписног круга на факултетима биће објављена 6. септембра, а упис се завршава до 15. септембра.