Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић састао се у среду у Уфи са извршним секретаром Кабинета за институционалну безбедност при Кабинету председника Савезне Републике Бразил Валериом Стумпф Триндадеом.

Како је саопштено из МУП-а, Стефановић се захвалио Бразилу на континуираној и доследној подршци очувању суверенитета и територијалног интегритета Србије, као и на принципијелном ставу против пријема такозваног Косова у Интерпол.

Министар је подсетио и да приштинске институције крше све норме безбедности у нашој јужној покрајини, почев од напада на Србе до напада на представнике Уједињених нација (УН).

Прочитајте још - ИНТЕРПОЛ ПОТВРДИО: Косово послало нови захтев за чланство

Секретар Триндаде потврдио је да Бразил остаје при свом ставу о непризнавању такозваног Косова, као и пружању чврсте подршке Србији у њеном противљењу пријему такозваног Косова у Интерпол.

Стефановић и Триндаде су, током билатералног сусрета, разговарали и о полицијској сарадњи двеју земаља и истакли настојање да се та сарадња продуби, нарочито у области борбе против организованог криминала и трговине наркотицима.

Министар Стефановић борави у дводневној посети Руској Федерацији, где ће присуствовати 10. Међународном скупу високих званичника задужених за питања безбедности.