ЈЕДНО насеље у Чачку носиће име чувеног музичара Борисава Ђорђевића - Боре Чорбе, сазнају "Новости".

Фронтмен рок групе "Рибља чорба" присуствоваће 12. маја откривању табле са његовим именом. На овај начин локална самоуправа жели да се захвали свом славном суграђанину за све што је учинио за уметност, али и за родни град. Тога дана у граду ће бити организована и свечаност, а Чачани су уверени да ће се на бини наћи и "Рибља чорба".

- У питању је једно ново насеље у Чачку које ће се звати по Чорби. Одлуку смо донели још пре месец дана и нема никакве везе са тим што је Ђорђевић певао на митингу "Будућност Србије" у Београду. Он је Чачанин и то је увек, где год га је пут носио, радо истицао. Зато смо одлучили да му се макар мало захвалимо и назовемо насеље по њему - каже наш саговорник из локалне самоуправе Чачка.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Бора Ђорђевић: Не припадам више ниједној странци, певао сам у инат оваквој опозицији

Чорба је у својим песмама и опевао Чачак, а много пута је истицао да ће се у њега кад-тад вратити. Осим песме "Задњи воз за Чачак", која се врти дуже од 30 година и где поручује "исплати се када стигнеш, психички се одмах дигнеш", недавно је отпевао и песму за децу "Мачак из Чачка". Мачак је, попут Боре, одавно отишао из Чачка и сада сви причају како је богат и познат, али "један проблем мучи мачка, не може без Чачка".

Бора Ђорђевић рођен је у Чачку 1. новембра 1952. године. Музичку каријеру започео је 1965. године. Основао је бенд "Хармелини", који је наступао углавном у Чачку и околним местима, а први пут су свирали у школи. Са "Рибљом чорбом" уписао се у музичке легенде.